Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 18-06-2007

Gewelddadige fietsendieven aangehouden

LEUSDEN Op de Pauwenhoeve zijn zondag twee broers uit Leusden aangehouden voor het stelen van een fiets en het met geweld belemmeren van een aanhouding. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding dat op Landweg twee personen een fiets in een auto aan het laden waren. Een getuige noteerde het kenteken en gaf dit door aan de agenten. Die kwamen uit bij een woning aan de Pauwenhoeve. Een jongen deed open en ontkende het verhaal van de fiets. Ook weigerde hij om de agenten een kijkje te laten nemen in de schuur van het huis. De sfeer bij de woning werd grimmig, omdat de jongen geholpen werd door familieleden. Uiteindelijk vonden de agenten de bewuste fiets en hielden de jongen aan. Hierop keerden de aanwezigen zich tegen de agenten en belemmerden zij de aanhouding van de jongen. Een broer van de jongen sloeg een agent met een slagwapen. Ook hij is aangehouden. De agenten hebben pepperspray tegen hem gebruikt om hem onder controle te krijgen. Ook kreeg de vader van de jongens een trap omdat hij op de agent afrende. De broers zijn ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Inbrekerswerktuig

AMERSFOORT - Drie mannen uit Amersfoort zijn maandagmorgen aangehouden na een melding van een verdachte situatie.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. Getuigen hadden drie mannen gezien die inbrekerswerktuig in de bosjes aan de Darthuizerberg hadden gegooid. Agenten gingen op zoek naar het trio en troffen hen aan in een auto. Ook in de auto lagen spullen die handig zijn bij het plegen van inbraak, zoals handschoenen, een zaklamp en een ijzeren staaf. De mannen, van 20, 27 en 35 jaar oud zijn aangehouden voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig.

Brand in sporthal

WOUDENBERG Aan de Bosrand heeft zondagavond 17 juni omstreeks 19.10 uur brand gewoed in een sporthal. De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse, maar de beheerder had de brand zelf al grotendeels onder controle gekregen. De brand heeft vooral gewoed aan de achterzijde van de sporthal. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Een getuige heeft kort voor de brand twee jongens bij de sporthal gezien. Een van de jongens had een donker gekleurde huidskleur en droeg een lichtblauw T-shirt en de ander had een lichtgetinte huidskleur en droeg een petje. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844.