Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 18-06-2007

Gestolen boot

VINKEVEEN Een kort geleden in Amsterdam gestolen boot, werd op zondag 17 juni in Vinkeveen aangetroffen.

Rond 18.45 uur meldde een 39-jarige Amsterdammer dat hij zijn gestolen boot in een jachthaven aan de Achterbos had opgespoord. De Amsterdammer had op 13 juni in zijn woonplaats aangifte van de diefstal gedaan.

De boot, een ongeveer 10 meter lange motorsloep, lag aan een eiland aangemeerd. De boot is in beslag genomen. Uit onderzoek kwam vast te staan dat een 43-jarige Mijdrechter mogelijk bij de diefstal van de boot betrokken was. Het onderzoek naar hem en mogelijk andere betrokkenen wordt voortgezet.

Uit de bocht

WOERDEN Een 25-jarige automobilist uit Rotterdam vloog op zondagochtend uit de bocht. Hij had waarschijnlijk te diep in het glaasje gekeken.

Rond 10.15 uur nam de Rotterdammer op de Rijksweg A12 de afslag Woerden. Daarbij vloog hij uit de bocht, belandde in de berm en botste tegen een lantaarnpaal. Agenten constateerden dat de Rotterdammer erg naar alcohol rook. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte werd bij de Rotterdammer bloed afgenomen. De uitslag laat enige weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de Rotterdammer opgemaakt.

Gemaskerde mannen

VINKEVEEN In de vroege ochtend van zondag 17 juni liepen drie inbrekers tegen de lamp.

Rond 06.35 uur surveilleerden agenten aan de achterzijde van winkels aan de Plevierenlaan. Bij een winkel stond een auto geparkeerd en de agenten zagen dat een deur van de winkel was opengebroken. Een agent liep de winkel in en trof daar drie gemaskerde mannen aan. Die zetten het direct op een lopen en de agenten gingen achter hen aan.

Eén van de verdachten, een 27-jarige Amsterdammer, kon na een korte achtervolging op de Pijlstaartlaan worden aangehouden. De andere twee wisten aanvankelijk te ontkomen. De auto werd in beslag genomen.

Door meerdere eenheden werd uitgebreid naar de verdachten gezocht. Daarbij werd ook een politiehond ingezet. Ook dit leidde nog niet tot de opsporing van het tweetal.

Rond 08.30 uur meldde een getuige dat hij twee mannen langs de Provincialeweg N201 had zien lopen. Politiemensen gingen ter plaatse en zij troffen de verdachten, twee mannen van 21 jaar uit Amsterdam, inderdaad op de Ir. Enschedeweg in Wilnis aan. Zij werden herkend als de twee gezocht verdachten, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het drietal is in verzekering gesteld.

De auto bleek van diefstal afkomstig. De drie verdachten bleken in de winkel kasten te hebben opengebroken. Zij zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hen wordt voortgezet.