Politie Groningen

Maandag 18 juni 2007

Provincie Groningen, 18-06-2007

Groningen: ongeluk onder invloed

Een 22-jarige inwoner van Burum is zondagavond aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol vermoedelijk aan aanrijding had veroorzaakt. De man werd bij de Sprikkenburg in de omgeving van zijn zwaar beschadigde auto aangetroffen. De wagen was kort ervoor bij een fietspad op een stuk beton gebotst. De Fries ontkende dat hij had gereden. Volgens hem had een vriend van hem achter het stuur gezeten. Deze persoon, een 31-jarige man uit Burum, verklaarde dat hij al eerder uit de auto was gestapt nadat deze een klapband had opgelopen en door andere bekenden was opgehaald. Tijdens de aanrijding was hij al op weg naar huis. Van de 22-jarige werd een alcoholanalyse genomen. Deze toonde een promillage van 1,9 aan.

Groningen: motorbootje onder brug

Een motorbootje heeft zondagmiddag vast gezeten onder de Gerrit Krolbrug in Groningen. Een van de opvarenden, een 57-jarige vrouw uit Bellingwolde, sprong op de kade, maar gleed in het water. Haar 60-jarige man sprong haar achterna. Beide zijn door de politie op het droge geholpen. Ze zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De scheepvaartinspectie doet onderzoek.

Delfzijl: emblemen gestolen

Onbekenden hebben tussen zaterdagavond en zondagmorgen in Delfzijl vijf autos vernield. In de Brander en de Kleine Belt werden emblemen van autos gehaald. Hierdoor ontstond ook schade aan de voertuigen. De gedupeerden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Veendam: bromfietser bekeurd

De politie heeft zondagmorgen in Veendam een 17-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. Tijdens een controle zagen agenten dat de Veendammer zich uit de voeten wilde maken. Hierop werd de bestuurder langs de kant van de weg gezet. Er bleken geen papieren bij de bromfiets te zijn, de brommer had diverse technische mankementen en de Veendammer had geen rijbewijs. Met een bekeuring kan hij naar huis.