Raritan zorgt voor een betere beveiliging van datacenters ...

18.06.2007 / 11:02 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Raritan

Raritan

Raritan zorgt voor een betere beveiliging van datacenters en bijkantoren en verbetert daarbij tegelijkertijd het IT-beheer op afstand

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, Nederland, June 18 /PRNewswire/ --


- De secure console server Dominion SX ontmoedigt hackers en verhoogt de productiviteit via geautoriseerde, beveiligde toegang tot remote sites --

Raritan introduceerde vandaag de nieuwe generatie van de secure console server Dominion(R) SX waarmee datacenters en bijkantoren beveiligd kunnen worden tegen aanvallen van buitenaf. Dominion SX 3.1 biedt extra beveiligingsniveaus en nieuwe productiviteitshulpmiddelen voor het beheer van IT-apparatuur op afstand.

Deze out-of-band remote managementoplossing van Raritan is ontwikkeld als aanvulling op de bestaande IT-infrastructuur van de gebruiker, inclusief firewalls en VPN's, en zorgt voor extra beschermingslagen waarmee ongeautoriseerd toegang wordt voorkomen. Het is een veiliger alternatief dan de binnen bijkantoren veelgebruikte in-band tools voor probleemoplossing die gebaseerd zijn op Telnet en SSH-services.

"Zodra een bijkantoor wordt voorzien van Dominion SX, wordt het beveiligingsplan van het bijkantoor direct en op een goedkope manier uitgebreid met extra beschermingslagen," aldus Nicolas Nguyen, ROBO/Serial Marketing Director bij Raritan. "Als hackers proberen door een laag heen te breken, stuiten ze direct op de volgende beveiligingslaag."

Bij de ontwikkeling van de Dominion SX is rekening gehouden met marktconforme eisen, zoals de richtlijnen die zijn vastgelegd in de Payment Card Industry (PCI) standaard. Dominion SX verbergt voor hackers de toegangspunten naar remote sites, voorziet in een geavanceerde wachtwoord- en authentificatie-architectuur, versleutelt gegevens, controleert op pogingen om een ongeldige gebruikersnaam of wachtwoord in te geven - zowel binnen als buiten de firewall - en verstuurt waarschuwingen.

De beveiliging door Dominion SX - laag voor laag

Het out-of-band toegangsnetwerk van Dominion SX schrikt hackers af die openingen in het netwerk proberen te vinden en met name IP-adressen naar netwerkonderdelen. In-band toegangsmethoden zijn kwetsbaarder voor ping sweeps omdat deze, om toegang te krijgen tot een netwerkonderdeel, gebruikmaken van hetzelfde transportpad dat voor onderhoud wordt gebruikt. De oplossing van Raritan stelt systeembeheerders in staat het TCP poort-adres van de doelapparatuur te wijzigen, zodat deze in een ander subnet verborgen blijft en voorziet in pre- en post-routing en Static NAT (SNAT) ondersteuning.

Aan de Dominion SX is een aantal beveiligingen toegevoegd, zoals Strong Password Access - hiermee kunnen systeembeheerders de lengte van de wachtwoorden en het gebruik van speciale tekens, cijfers en hoofdlettergevoeligheid definiëren - en Password Lockout, die een mogelijke indringer na een van tevoren vastgesteld aantal mislukte inlog-pogingen blokkeert.

Dankzij de mogelijkheden die Dominion SX biedt voor groepsbeheer en
-permissies weet de systeembeheerder dat de juiste persoon of groep toegang heeft tot de juiste doelapparatuur. Het voorkomt bovendien het gebruik van één wachtwoord voor alle apparatuur, wat een bekend beveiligingsprobleem is van in-band oplossingen. Als een indringer er al in slaagt in te loggen op de Dominion SX, moet het hem ook nog lukken om voor ieder aangesloten apparaat het juiste wachtwoord te vinden. De Dominion SX beschikt tevens over een Security Login Banner die van de gebruiker eist dat hij de veiligheidsvoorwaarden accepteert voordat hij toegang krijgt tot belangrijke delen.

De Secure Audit Trail-functie van Dominion SX legt iedere toetsaanslag vast en bewaart deze in een logbestand, zodat in geval van een "inbraak" ongeautoriseerde wijzigingen ongedaan kunnen worden gemaakt. Bovendien versleutelt de oplossing van Raritan alle toetsaanslagen, logbestanden en database-informatie. De nieuwe productrelease biedt verbeterde SMTP-waarschuwingen, door voortdurend pogingen te doen om meldingen af te leveren. Deze waarschuwingen kunnen naar een SYSLOG- of SNMP collector of naar een specifiek e-mailadres gestuurd worden, zodat direct actie kan worden ondernomen.

"De Dominion SX is ontwikkeld voor het beheer van IT-omgevingen waar veiligheid, hoge beschikbaarheid en kostenbeheersing van groot belang zijn," aldus Jamie Johnson, Director Midwest Operations bij Deltaware Inc. "De kosten als gevolg van ongeautoriseerde toegang tot serverracks zijn hoog. Het niet beschikbaar zijn van het systeem kan de winst alsmede de productiviteit van de medewerkers verlagen en een inbraakpoging kan schade aan het systeem toebrengen met alle kosten van dien om het weer te herstellen. Bovendien kan het een negatieve invloed hebben op de goodwill van de klant."

Over Dominion SX

Door het bieden van een beveiligde, altijd beschikbare remote toegang tot IT-apparatuur via een veilige Java of SSHV2 (Secure Shell) client, brengt Dominion SX de gemiddelde hersteltijd en -kosten terug en verlaagt het risico van fysieke toegang tot de serverruimten, waardoor een veilige lights-out omgeving ontstaat.

Zelfs als het netwerk uit de lucht is of het besturingssysteem van een router crasht, geeft de Dominion SX via zijn out-of-band netwerk toegang tot aangesloten seriële apparatuur, inclusief servers, switches, routers, PBX'en, headless servers, netwerkapparatuur en omgevingscontrole-apparatuur. Als een apparaat vastloopt, kan de beheerder het individuele apparaat opnieuw inschakelen met behulp van de Dominion SX en de Remote Power Strips van Raritan.

Prijs en beschikbaarheid

Dominion SX 3.1 is vanaf vandaag verkrijgbaar via Raritan's uitgebreide netwerk van wederverkopers en distributeurs. Om voor alle IT-omgevingen een oplossing te kunnen bieden, is de Dominion SX serie leverbaar in meer dan 20 modellen, variërend van 4- tot 48 poorten (de grootste poortdichtheid in een 1U model). De diverse modellen beschikken over een groot aantal opties, waaronder dubbele LAN met automatische failover, dubbele AC-voeding en een ingebouwd noodmodem. De Dominion SX 3.1 is leverbaar vanaf EUR 1016,--. Ga voor meer informatie naar www.raritan.nl/SX.

Over Raritan (www.raritan.nl)

Raritan is een toonaangevende leverancier van hardware oplossingen voor het beheer van IT infrastructuurapparatuur, zoals servers en netwerkhardware, en de bedrijfskritische toepassingen en diensten die erop draaien. Met de uiterst betrouwbare en responsieve IT beheeroplossingen van Raritan - gebaseerd op KVM switches (toetsenbord, beeldscherm, muis), seriële console servers, beheersoftware en remote connectiviteitproducten en beheersoftware - kunnen bedrijven proactief de toestand en de kwetsbaarheid van IT systemen controleren en beheren, en tot elke gewenste computer en op elk gewenst moment toegang krijgen tot de storingen en ze herstellen. De oplossingen van Raritan worden wereldwijd gebruikt in meer dan 50.000 datacentra en andere IT omgevingen. Raritan werd opgericht in 1985 en levert al ruim 20 jaar technische innovatie. Wereldwijd heeft Raritan 38 kantoren en haar producten worden geleverd in 76 landen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Alle merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Out of
In-band band
Telnet SSH Raritan
Secure Appliance X
Encryption X
Close Maintenance Port X
Custom TCP Ports X
Strong Password X
P/W Retry Lockout X
SYSLOG X X X
Keystroke Logging X
SSL Certificates X
Security Login Banner X
Banner Acceptance X
Direct Port Addressing X

Website: www.raritan.nl
www.raritan.nl/SX

Contact:

Eva Potappel, Marketing Manager, Tel: +31-(0)-10-284-4053, Fax: +31-(0)-10-284-4049, E-mail: eva.potappel@raritan.com