HTM



* HTM introduceert milieuvriendelijke scooters Nr. 20, 18 juni 2007

De servicemedewerkers van HTM afdeling Informatie & Controle gaan vanaf 1 juli 2007 gebruik maken van twee milieuvriendelijke scooters. Deze scooters worden elektronisch aangedreven en komen tijdens de werktijden van de medewerkers te staan op de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal.

Met deze scooters zijn de servicemedewerkers flexibeler en sneller in staat om bij een calamiteit op de juiste plek te komen. De scooters zijn aangeschaft op verzoek van de servicemedewerkers zelf. Zij zijn verantwoordelijk voor het verwijzen van reizigers bij calamiteiten en het geven van reisinformatie op de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal. Belangrijkste reden van deze aanschaf is tegemoet te komen aan de wens van de reizigers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één van de grootste ergernissen van de reizigers is dat zij bij een calamiteit te laat worden geïnformeerd omdat de servicemedewerker in dezelfde file staat als de gestrande tram of bus.

Op dit moment zijn de servicemedewerkers druk bezig met het volgen van een behendigheidstraining om met de scooters op een veilige en verantwoorde manier door het verkeer te rijden. Bovendien zijn de medewerkers met de scooters voortaan zeven in plaats van vijf dagen per week beschikbaar voor het verwijzen.
* Beachline 26 van HTM rijdt weer!
Nummer 18, 8 juni 2007

Tussen 1 juni en 1 september is HTM bus 26 net als vorig jaar weer omgedoopt tot Beachline 26. Met Beachline 26 kunnen reizigers voor slechts 1 euro van of naar Kijkduin, ongeacht bij welke halte van bus 26 zij opstappen.

Reizigers kunnen een beachlinekaartje kopen bij de chauffeur. Het kaartje is geldig voor een enkele rit op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur s ochtends tot en met de laatste bus s avonds. Op zaterdag en zondag is het kaartje de hele dag geldig. Beachline 26 rijdt overdag 4 keer per uur tussen Voorburg station en Kijkduin en s avonds ieder half uur tussen station Hollands Spoor en Kijkduin. Om deze actie te ondersteunen worden de reizigers in de zomermaand juli verrast met leuke attenties op vertoon van hun beachlinekaartje.

Meer informatie over het vervoerbewijs en de vertrektijden van Beachline 26 is te vinden op www.htm.net