Desmund Tutu bezoekt Habitat bouwsite in Zuid Afrika

18.06.2007 / 11:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting habitat for humanity

Stichting habitat for humanity

HAARLEM: Aartsbisschop Desmund Tutu heeft een bouwsite van Habitat for Humanity in Zuid Afrika bezocht.
De winnaar van de Nobelprijs voor de vrede is speciaal naar de sloppenwijk Mfuleni bij Kaapstad afgereisd ter ere van de eerste 'Desmund Tutu Community Build.' Aartsbisschop Tutu dankte meer dan 100 vrijwilligers, van over de hele wereld, die tijdens het evenement 12 huizen hebben gebouwd met lokale gezinnen.

De Zuid Afrikaanse geestelijk, die het meest bekend is door de strijd die hij in de jaren tachtig tegen apartheid voerde, is sinds 2002 beschermheer van Habitat Zuid Afrika. 'Soms kijkt God naar de wereld Soedan, Zimbabwe of Burma en dan zegt hij 'Waarom doen mijn kinderen elkaar dit aan?' 'Vandaag kijkt God naar de wereld en ziet hij jullie en jullie fantastische werk.' zei Tutu tegen de menigte.

Mfuleni is een betrekkelijk nieuwe sloppenwijk op 25 kilometer van Kaapstad. Mfuleni staat, zoals meeste Zuid Afrikaanse townships, bekend om de grote hoeveelheid krotten en overbevolking. In de komende twee jaar gaat Habitat Zuid Afrika 250 huizen bouwen met gezinnen die nu in krotten wonen.

Habitat Zuid Afrika is blij met Tutu als beschermheer. 'Aartsbisschop Tutu is een zeer gerespecteerd en bekend figuur. Wij zijn vereerd dat hij vandaag bij ons kon zijn. We hopen dat de 'Desmund Tutu Community Build' kan bijdragen de armoedebehuizing in Afrika wereldwijd op de agenda te zetten.' aldus Metthew Maury vice president van Habitat for Humanity Afrika.

Habitat For Humanity Zuid Afrika
Sinds 1996 heeft Habitat Zuid Afrika bijna 1.000 huizen gebouwd. Hierdoor hebben 8.000 mensen een éénvoudig en veilig huis gekregen.

Informatie over Habitat for Humanity
Wereldwijd leven meer dan één miljard mensen in armoede. Habitat for Humanity bouwt al dertig jaar eenvoudige, betaalbare en veilige huizen voor mensen in moeilijke leefomstandigheden. Habitat is actief in 95 ontwikkelingslanden. Wereldwijd zijn er al meer dan 200.000 huizen gebouwd, waardoor ruim één miljoen mensen in een veilig en betaalbaar onderkomen leven. Habitat bouwt deze huizen met behulp van vrijwilligers, donateurs en de toekomstige bewoners. Huiseigenaren dragen zelf bij aan de bouw en de financiering van hun woning. Dankzij sponsoring en microfinanciering zijn de huizen betaalbaar. Het bedrag dat de bewoners terugbetalen aan Habitat, wordt weer geïnvesteerd in nieuwe woningen.

Meer informatie over Habitat Nederland of Habitat Zuid Afrika: www.habitat.nl


-------------------------------------------------------------------------Noot voor redactie (