Politie Twente

Persbericht Politie Twente 18 juni 2007

Verdachte van overval aangehouden

Vriezenveen / Lage (D)

Maandagmiddag 18 juni is een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval die in december 2004 is gepleegd.

Op donderdag de 2e december 2004 werd een thans 39-jarige bewoner in zijn woning in het Duitse Lage overvallen. Er werd niets buit gemaakt doordat na een worsteling met de bewoner de overvallers de woning verlieten.

In een eerste onderzoek werd duidelijk dat er mogelijk verband bestond met een overval een maand daarvoor in Vriezenveen. Op woensdag 3 november 2004 betrapte een thans 61-jarige bewoner van een woning aan de Geesterenseweg in Vriezenveen een inbreker. De 61-jarige is de vader van de in het Duitse Lage overvallen 39-jarige. Uit het latere onderzoek kwam naar voren dat het een poging tot een overval was en geen inbraak, waarbij meer dan 1 persoon betrokken is geweest.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beide overvallen en of het eventueel om dezelfde daders zou kunnen gaan.

Het onderzoek naar de Duitse overval werd, na overdracht van de zaak door de Duitse Justitie, in Nederland voortgezet. Naar aanleiding hiervan werd de 41-jarige maandagmiddag 18 juni in een penitentiaire inrichting in Nederland aangehouden. Voor verder onderzoek is hij in verzekering gesteld en zal een dezer dagen bij de rechter commissaris worden voorgeleid.