Gemeente Breda

Gemeente Breda roept andere organisaties op om roetfilters te installeren

23-5-07-Kaart Breda_6.pdf

Vandaag start de Gemeente Breda als ambassadeur voor de grootschalige Postbus 51 campagne Een schonere lucht komt niet uit de hemel vallen van het ministerie van VROM.

Naast Sita, Roteb, TNT Post, Van der Luyt, ANWB en MCB is Breda de enige gemeente die gevraagd is om op te treden als ambassadeur. De ambassadeurs roepen via billboards, een internetfilm en speciale actiekaarten andere organisaties op om ook met roetfilters te gaan rijden. Wethouder Willems van Milieu: `De meest van onze vuilnisauto's zijn voorzien van roetfilters. Dat is gezonder voor onze medewerkers en voor de Bredanaars.' Tegelijkertijd loopt er tot eind juli een bedrijvencampagne met als doel het stimuleren van de inbouw van roetfilters in de wagenparken van bedrijven en gemeenten.

Een schonere lucht komt niet uit de hemel vallen. En de lucht in Breda is nog lang niet schoon genoeg. Het installeren van roetfilters op de vuilnisauto's is één van maatregelen uit het Luchtkwaliteitsplan die de gemeente neemt om de luchtkwaliteit in Breda te verbeteren. Daarnaast stimuleert de gemeente Bredanaars om meer te fietsen, komt er schoon openbaar vervoer en zijn in de binnenstad alleen schone vrachtwagens welkom. Vanaf vandaag is ook de film te zien op www.breda.nl.

Subsidieregelingen

Er zijn subsidieregelingen voor zowel het achteraf inbouwen van roetfilters als voor de aanschaf van nieuwe voertuigen met affabriek roetfilters. Ook bestaat er een subsidieregeling voor EURO 5 motoren. Meer informatie over de subsidieregelingen is te vinden op www.senternovem.nl/verkeersmaatregelen_luchtkwaliteit. Meer informatie over de campagne van VROM is te vinden op www.vrom.nl/schonerelucht. Meer informatie over milieuzones is te vinden op www.milieuzones.nl.

Breda, 18 juni 2007