FOSAG verheugd over schilderbesluit kabinet

18.06.2007 / 14:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fosag

Fosag

FOSAG is verheugd over het kabinetsbesluit om schilderwerkzaamheden aan panden van de rijksoverheid zoveel mogelijk in de winterperiode te laten plaatsvinden. Hiertoe besloot de ministerraad afgelopen vrijdag 15 juni 2007. FOSAG verwacht dat het kabinet hiermee een substantiële bijdrage levert aan het tegengaan van seizoenswerkloosheid onder schilders. FOSAG ziet het kabinetsbesluit als een mijlpaal in het streven naar schilderwerk in alle seizoenen. Nu de rijksoverheid het schilderen in de winter voor al haar onroerend goed heeft omarmd, zullen de diverse andere marktpartijen volgen, aldus FOSAG.

Per brief van 12 december 2006 verzocht FOSAG samen met FNV Bouw en CNV Schilders minister-president Balkenende om op kabinetsniveau een afspraak te maken tussen de schildersbranche en overheden om schilderwerk aan overheidsgebouwen in beginsel uit te voeren in de winterperiode. Met het schildersbesluit van afgelopen vrijdag geeft het kabinet gehoor aan dit verzoek.

De precieze uitwerking wordt binnenkort gepresenteerd in een brief van het kabinet. Kern van het besluit is dat het kabinet ervan overtuigd is, dat schilderwerk in de praktijk het gehele jaar door mogelijk is. FOSAG zal betrokken worden bij de uitwerking van dit besluit.

Sociale partners werken in het kader van het project 4 Seizoenen Onderhoud aan de volledige uitbanning van winterwerkloosheid per 2009. Diverse opdrachtgevers participeren op incidentele basis in pilotbedrijven. De rijksoverheid is de eerste grote opdrachtgever die heeft besloten om structureel schilderwerken in de winter te laten uitvoeren.


-------------
EINDE BERICHT

-------------

Noot redactie:
In onze perssectie vindt u onze persberichten en (eventueel) aanvullend materiaal terug via www.fosag.nl/pers

De organisatie FOSAG
FOSAG is de ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft bijna 3000 leden variërend van ondernemers zonder personeel tot aan multifunctionele vastgoedonderhoudsbedrijven. Deze bedrijven werken zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. De gezamenlijke omzet van de leden is ruim 2,5 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigt FOSAG circa 90% van de totale branche-omzet. Bij de aangesloten bedrijven zijn ruim 25.000 werkenden actief.