Politie Noord-Holland-Noord

Oplichting in schrijverswijk Heerhugowaard

Heerhugowaard * In de periode tussen dinsdag 12 en zondag 17 juni 2007 werd een 76-jarige bewoner van de Brederodestraat in Heerhugowaard tot twee maal toe het slachtoffer van een oplichter.

De man kwam op 12 juni bij het slachtoffer aan de deur en vroeg om een tientje voor benzine voor zijn auto. Het slachtoffer had alleen een biljet van 50 euro en liet dit ook zien. Hierop pakte de oplichter het geld en zei dat hij na het tanken het resterende geld terug zou brengen. Op vrijdagavond kwam de man weer aan de deur. Weer wilde hij 50 euro lenen en dit keer gaf hij zijn paspoort als onderpand. Later die dag probeerde hij nogmaals geld te lenen. Een familielid van het slachtoffer, die op bezoek was, eiste toen van de man dat hij geld zou halen en terug zou betalen. De oplichter verdween, maar kwam niet terug. Op zondag stond de man weer voor de deur. Het slachtoffer dacht dat de man het geld kwam brengen omdat hij zijn portemonnee pakte. Het slachtoffer pakte op dat moment het paspoort. De oplichter griste het paspoort uit de handen van het slachtoffer en ging er vervolgens vandoor. De politie is op zoek naar de oplichter en verzoekt getuigen of eventuele slachtoffers zich te melden bij de politie in Heerhugowaard op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Mocht de oplichter voor uw deur staan, belt u dan via het alarmnummer 112. Geef in geen geval geld aan de man.

Uw tip
Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met het team van Politie Noord-Holland Noord, afdeling politie heerhugowaard; op telefoon nummer: 0900-8844 (0,13 Euro/minuut) of via faxnummer .