ABVAKABO FNV

Akkoord Welzijn bijgesteld

Op donderdag 14 juni hebben nadere onderhandelingen tot een bijgesteld akkoord over vernieuwing van de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening geleid. U kunt uw mening over het bijgestelde akkoord geven, via de post, e-mail of fax.

Resultaat

Het belangrijkste resultaat is het uitstel van de invoering van de afspraken over werk- en inkomenszekerheid én van de afschaffing van wachtgeld, inclusief de overeengekomen overgangsregeling rond wachtgeldaanspraken. Ter compensatie van dit uitstel worden werkgevers in de tussentijd gedwongen in overleg met de bond sociale plannen te maken in geval van dreigende ontslagen als gevolg van reorganisatie en verlies van opdrachten. Ook worden de werkgevers gedwongen mee te werken aan het fiscaal vriendelijk verwerken van de vakbondscontributie. Dat was nu alleen bij vrijwilligheid geregeld. Dit betekent een voordeel voor georganiseerde werknemers in de vorm van fors lagere netto contributie.

Meer informatie over het bijgestelde akkoord, vindt u in de nieuwsbrief Welzijn.

Wat vindt u ervan?

Op 14 juni heeft de LAC Welzijn kennisgenomen van de contouren van deze bijgestelde afspraken. Zij adviseert u positief te reageren en uw goedkeuring te geven aan de nieuwe afspraken. Wij nodigen u opnieuw uit uw oordeel te geven over deze bijgestelde afspraken. Daarom verzoeken wij u per ommegaande maar uiterlijk op 28 juni ons te laten weten wat u ervan vindt. U kunt op de volgende manieren uw mening geven: per post aan Antwoordnummer 10018, 2700 VB Zoetermeer, t.a.v. sector Welzijn, per mail aan en
per fax aan 079-3523683, t.a.v. sector Welzijn. 18-06-2007, Welzijn | Meer over: maatschappelijke dienstverlening,