Universiteit van Tilburg

18 juni 2007

Hoogleraar Kees Koedijk nieuwe decaan faculteit Economie

Benoeming aan de Universiteit van Tilburg

Het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg heeft prof. dr. Kees Koedijk per 1 september benoemd tot decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Koedijk volgt prof. dr. Theo Verhallen op, die met ingang van 1 september decaan wordt van de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Kees Koedijk, nu nog hoogleraar Financieel management aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, heeft de opdracht gekregen om de internationale positie van de Tilburgse Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen verder te versterken. De faculteit heeft de ambitie om met alle acht departementen tot de top 20 van de wereld te behoren. Internationalisering is een speerpunt, zowel voor het onderzoek als het onderwijs. Daarnaast zal de nieuwe decaan contractonderzoek stimuleren. Als hoogleraar gaat Koedijk in Tilburg de leerstoel Financieel management bekleden.

Prof. dr. Kees Koedijk (46) begon zijn academische loopbaan in 1984 als docent monetaire economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een jaar als senior econoom bij de Nederlandsche Bank vanaf 1990, doceerde hij Financiering en belegging aan de Universiteit van Maastricht. In 1992 werd hij daar hoogleraar, alsmede directeur van het Limburg Institute of Financial Economics (LIFE). Sinds 1999 is hij hoogleraar Financieel management aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Economisch Adviseurs van de Tweede Kamer (REA). Koedijk won verscheidene prijzen voor zijn onderzoek op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Noot voor de pers
Voor nadere informatie kunt contact opnemen met Clemens van Diek, hoofd communicatie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen UvT, tel. 013-466 2500, e-mail c.vandiek@uvt.nl of Corine Schouten, afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen UvT, tel. 013-466 2993, e-mail c.h.schouten@uvt.nl. Meer persberichten van de UvT staan op www.uvt.nl/persberichten.