Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Derk Schuttel nieuwe medewerker Servicepunt Noord

De KNSB is samen met de twee noordelijke bonden, de FSB en de NOSBO, verheugd te kunnen melden dat vanaf 1 juli a.s. het team van Servicepuntmedewerkers
(http://www.schaakbond.nl/servicepunten/wie.htm) weer compleet is. De heer Derk Schuttel uit Grijpskerk zal in het noorden van het land het team komen versterken.

In Servicepunt Noord was er een vacature ontstaan sinds in december vorig jaar de heer J. Colly was teruggetreden. De functie werd in de tussenliggende periode door de Stichting Schaak! van Yge Visser waargenomen.

Derk Schuttel (51) is een koeltechnisch ingenieur die kortgeleden koos voor een baan in het onderwijs. Hij gaat deze functie combineren met het werk van het Servicepunt. Derk schaakt al (bijna) zijn hele leven en speelde in alle klassen van de regionale bond en in de KNSB-competitie. Hij is binnen S.C. Grijpskerk) op alle fronten actief geweest, de laatste jaren vooral als jeugdleider. Hij hij kent de NOSBO-activiteiten vanuit de vele bezoeken aan de Algemene Ledenvergadering en de jeugdcommissie.

In zijn tweede club De Twee Kastelen houdt hij zich wat meer op de achtergrond, maar door zijn lidmaatschap heeft hij ook voet aan de grond op het FSB terrein. Zijn woonplaats Grijpskerk ligt redelijk centraal tussen de actieve schaakgebieden in de drie noordelijke provincies.

Derk Schuttel heeft twee schakende kinderen en daardoor heeft hij vele jeugdactiviteiten bijgewoond. Met zijn inzet hoopt hij het noordelijk schaakleven te kunnen ondersteunen op organisatorisch vlak, de samenwerking te stimuleren en de jeugd de aandacht te geven die ze verdient, zowel qua niveau als in de breedte. (EB)
---