Gemeente Gemert-Bakel


Gemert, 11 juni 2007

Met voetbalcoach Leon Vlemmings

Avond voor alle sportverenigingen uit Gemert-Bakel over `Jongeren in beweging'

Meer Gemert-Bakelse jongeren tussen de 13 en 19 jaar zouden moeten gaan sporten. Dat is de inzet van een gemeentelijk project "Jongeren in beweging". Enkele bestuur- of kaderleden van alle Gemert-Bakelse sportverenigingen worden op maandag 18 juni in het gemeentehuis verwacht op een info-avond over dit onderwerp. Gezien de te verwachten belangstelling is aan de verenigingen gevraagd maximaal twee deelnemers af te vaardigen. De avond is van 20 tot 22 uur en wordt ingeleid door Leon Vlemmings, assistent-coach bij NAC-Breda en geboren Gemertenaar.

De heer Vlemmings heeft zijn sporen verdiend binnen de topsport. Bij onder andere het Nederlands elftal onder de 19 jaar; bij PSV en Manchester United. Hij is ontwerper van "VoetbalCoaching". Filosofie daarachter is dat spelers zelf keuzes moeten leren maken. Vanuit zijn ervaring zal hij een toelichting geven over het belang van sport voor jongeren.

Het project "Jongeren in beweging" wil jongeren een stevigere positie geven in de maatschappij met behulp van sport.

Een onderdeel van het project is genaamd "sportmenu". Dat biedt verenigingen de mogelijkheid om via scholen en jongerenwerk scholieren direct te bereiken. Meer uitleg hierover wordt op 18 juni gegeven. Vertegenwoordigers van sportverenigingen uit Gemert-Bakel met vragen over deze avond kunnen terecht bij de gemeente Gemert-Bakel: de heer Dirk Naaijkens 0492- 378691 of per e-mail naar
dirk.naaijkens@gemert-bakel.nl

Uit onderzoek onder 12 -17 jarigen in Gemert-Bakel is gebleken dat 79 procent van hen minimaal 1 keer in de week aan sport doet. `Jeugd en beweging' richt zich vooral op de andere 21 procent .


-0-0-0-