Ingezonden persbericht


LANCOM Systems versterkt Europees channel-marketingteam

Tilburg, 18 juni 2007 - LANCOM Systems heeft Claudia Preiss benoemd als Europese Channel Marketing Manager. Preiss (38) beschikt over meer dan tien jaar ervaring in de IT-sector. Zij gaat bij LANCOM de planning, coördinatie en uitvoering van alle Europese channel-marketingactiviteiten verzorgen.

LANCOM heeft zijn channel-marketingteam uitgebreid met het oog op Europese expansie. Als Europese Channel Marketing Manager werkt Preiss samen met de lokale country managers bij het uitbouwen van de bestaande contacten met distributeurs en specialist-resellers. Preiss was tot voor kort Director Marketing & Communication bij COS Distribution GmbH.

LANCOM Systems is in de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid. "Wij zullen het zwaar bevochten potentieel van het LANCOM-merk combineren met een heldere, indirecte verkoopstructuur. Zo stimuleren we onze expansie en leggen we de basis om Europese channel-kampioen te worden", zegt Jan Buis, Country Manager Benelux en Frankrijk bij LANCOM.

Claudia Preiss heeft ruime kennis van en expertise in de IT-sector opgebouwd door het uitvoeren van sales- en marketingactiviteiten met een Europese oriëntatie. "De innovatiekracht van LANCOM en zijn groeipotentieel zijn de ideale omstandigheden voor de verdere ontwikkeling van onze marktpositie in Europa en daarbuiten", zegt Preiss over de toekomstige koers van LANCOM.

###

LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:

LANCOM Systems GmbH Benelux en Frankrijk
Jan Buis
Tel.: 013-547 00 34
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl