Ingezonden persbericht


persbericht

DHL neemt nieuwe terminal Drachten in gebruik

Amersfoort, 18 juni 2007, DHL Express heeft afgelopen zaterdag de nieuwe terminal op het Industrieterrein A-Zeven Zuid te Drachten in gebruik genomen. De terminal in Drachten is de eerste terminal in Nederland die voldoet aan de nieuwe Europese standaard van DHL. De doorgevoerde verbeteringen stellen DHL in staat de goederenstroom te verbeteren.

DHL Express heeft afgelopen zaterdag de nieuwe terminal op het Industrieterrein A-Zeven Zuid te Drachten in gebruik genomen. In de nieuwe terminal in Drachten komen de voormalige terminals Groningen en Leeuwarden samen. DHL Express zal vanuit de nieuwe terminal de provincies Groningen, Friesland en deels Drenthe gaan bedienen met haar nationale en wereldwijde expres vervoersdiensten.

De terminal in Drachten is de eerste terminal in Nederland die voldoet aan de nieuwe SEF standaard (Standard Equipement and Facilities) van DHL. De nieuwe standaard integreert productieprocessen en verbetert de goederenstroom.

Loose load en direct load
De nieuwe terminal is ingericht volgens de nieuwe procesvormen loose load en direct load. Bij loose load worden de pakketten niet meer in kooien geladen, maar direct vanaf de verlengde, uitschuifbare sorteerband los in de vrachtwagen gezet. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte beter benut.
Bij direct load worden de bestelwagens niet meer door de chauffeurs beladen, maar rechtstreeks vanaf de goot door de terminalmedewerkers. Het is d manier om met zo min mogelijk handelingen een pakket bij de klant te krijgen. De pakketten komen in nieuwe bestelwagens terecht. Dit zijn zogenaamde schappenwagens. Door te werken via de nieuwe procesvormen kunnen de wagens efficiënter beladen worden en wordt het laadproces ingekort.

DHL Benelux Phone + 31 (0)33 257 7150 E-mail: marc.visser@dhl.com Terminalweg 36 Fax + 31 (0)33 257 7850 Internet: www.dhl.com 3821 AJ Amersfoort
Netherlands

Schappenwagens

De schappenwagens die in gebruik zijn genomen, zijn uitgerust met schappen aan de zijkanten van de auto. De verschillende schappen vertegenwoordigen elk een postcodegebied. Belangrijk verschil met de oude situatie is dat de chauffeur niet meer zelf zijn wagen hoeft in te laden. Doordat de voorladers de zendingen direct in de auto plaatsen, kan de chauffeur gelijk de weg op, waardoor hij tijd bespaart. De chauffeur kan van binnenuit via een schuifdeur in de laadbak bij de pakjes komen. Hij hoeft dus niet meer buitenom te lopen om de achterdeuren van zijn wagen te openen. Dit is sneller, handiger en tevens diefstalbestendiger. Hij kan de auto gemakkelijk verlaten via de hydraulische zijdeur aan de rechter (stoep)kant. Dat is veiliger voor hem zelf en zijn medeweggebruikers.

Momenteel rijden er 84 schappenwagens in Nederland en 2 in België. Dit aantal moet in de loop der jaren worden uitgebreid naar zo'n 1000 schappenwagens in de Benelux.

Harmen Stremler, Managing Director Operations DHL Express Benelux: "De nieuwe terminal in Drachten is onderdeel van een operationeel masterplan. De kracht van het proces is dat we de procesketen minder lang maken. De pakjes worden nu direct in de wagens geladen. Minder stappen in het proces betekent een kortere doorlooptijd en nog minder kans om fouten te maken. Hiermee zetten we weer een stap vooruit in het leveren van snelheid, kwaliteit en het vergroten van de klantgerichtheid."

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron.
DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

2/2

Noot voor de redactie,