Het NATO Maintenance and Supply Agency (NAMSA) sluit een ....

18.06.2007 / 19:05 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Savi technology - lockheed martin

Savi technology - lockheed martin

Het NATO Maintenance and Supply Agency (NAMSA) sluit een contract af met Savi Technology, voor het aanbieden van RFID-gebaseerde oplossingen

PARIS, June 18 /PRNewswire/ --


- Het servicesupport contract van NAMSA bespoedigt de ontwikkeling van het plaatsen van Savi's In-Transit Visibility (ITV) producten, diensten, software en oplossingen binnen de lidstaten

Het NAVO-bureau voor onderhoud en bevoorrading (NAVO Maintenance and Supply Agency (NAMSA)) heeft een 'In Service Support' contract afgesloten met Savi Technology, een Lockheed Martin onderneming (NYSE: LMT), voor Radio Frequentie Identificatie (RFID)- gebaseerde producten, diensten, software en oplossingen. Met dit contract kunnen 26 NAVO-lidstaten en niet-NAVO-lidstaten van het 'Partnership for Peace'-initiatief zicht krijgen op tracering- en managementoplossingen die vooraf door een bron geautoriseerd zijn (NAMSA).

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060629/SFTH024LOGO )

Het contract, dat vandaag bij de opening van de 2007 Paris Air Show geïntroduceerd werd, vergemakkelijkt en centraliseert het proces voor NAVO-lidstaten om opdrachten te plaatsen voor Savi Technology's onderlinge verbonden oplossingen, via de NAMSA inkoopprocedure. Er zit geen limiet aan de grootte of het aantal orders dat via NAMSA geplaatst kan worden.

Het Savi SmartChain(R) Consignment Management Solution (CMS) (leveringsmanagement oplossingen) berust zich op de standaard NAVO overeenkomsten (STANAGS) voor leveringsmanagement, wat al toegepast wordt door de NAVO, verschillende lidstaten en andere wereldwijde defensiekrachten. NAVO's Force Goal 4052 erkent het belang dat NAVO-lidstaten via STANAG-gebaseerde leveringsmanagement systemen, inzicht in de aanvoerketen moeten hebben en inter-operabel voor grote samenwerkingsverbanden binnen multinationale logistieke uitvoeringen moeten zijn.

Savi Technology kreeg het contract om de real-time leveringszichtbaarheid van NAVO-leden en Partner for Peace staten binnen hun eigen aanvoerketen te vergemakkelijken, alsook in hun samenwerkingsverband bij het transporteren van delicate voorraden. Door centralisatie van het logistieke bevoorradingsproces via NAMSA, worden kosten en kwaliteit beheerst tijdens het gebruik van standaard oplossingen bij de operationele paraatheid van NAVO-strijdkrachten.

"Het NAMSA contract bespoedigt het uitbreidingsstimulans van inter-operabele, RFID-gebaseerde logistieke netwerken die automatisch defensiebevoorradingen lokaliseert, volgt en beheert tijdens hun wereldwijde doorvoer," aldus Bruce Jacquemard, directeur International Business van Savi Technology. "Dit stimuleert de uitbouw van een mondiale, logistieke netwerkcoalitie die de effectiviteit en de prestatie van de levering van delicate voorraden vanaf de fabriek naar de 'schuilplaats' verbetert, indien en wanneer er vraag naar is."

Het NAVO Maintenance and Supply Agency (NAMSA), opgericht in 1958, is de hoofd logistieke supportmanagement vertegenwoordiging van de NAVO. De voornaamste taak van NAMSA is het assisteren van NAVO-staten bij de coördinatie van de algemene aanschaf en bevoorrading van reserveonderdelen en het regelen van onderhoud- en reparatiediensten die noodzakelijk zijn voor het onderhoud van diverse wapensystemen binnen hun inventaris.

Met zijn ruim 17 jaar ervaring, is Savi marktleider in het aanbieden van actieve RFID-oplossingen voor het beheer en de zekerheidsstelling van de aanvoerketen, verzendingen en leveringen van goederen. Savi Technology is een volle dochtermaatschappij van Lockheed Martin, met zijn hoofdkantoor in Mountain View, Californië en kantoren in Washington D.C., London, Singapore en Melbourne. Voor nadere informatie kunt u terecht op www.savi.com.

Lockheed Martin heeft zijn hoofdkantoor in Bethesda, Maryland en heeft wereldwijd circa 140.000 werknemers in dienst. Het houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek, ontwerp, ontwikkeling, productie en integratie van geavanceerde technologiesystemen, producten en diensten. De onderneming meldde een verkoop van 39,6 miljard US dollar, in 2006. Voor aanvullende informatie kunt u terecht op www.lockheedmartin.com.

Website: www.savi.com
www.lockheedmartin.com

Contact:

Mark Nelson, +1-650-316-4872, mnelson@savi.com, voor Savi Technology, of John Haesen,
+352-3063-6425, jhaesen@namsa.nato.int, voor NAMSA. Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060629/SFTH024LOGO ; AP Archive: photoarchive.ap.org ; PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com