Ingezonden persbericht


Uit: Nieuwsbrief 71 Milieudefensie Nijmegen (27-05-2007)

18 juni: startavond duurzame energievereniging

Tijdens het symposium 'Nijmegen kiest Zonnekracht' kreeg het idee van een lokale Duurzame Energievereniging veel bijval. Een vereniging van particulieren, die niet langer willen wachten op overheid en bedrijfsleven en zélf iets willen doen aan energiebesparing en duurzame energie. Dit door:

Ø gezamenlijk serieuze projecten te realiseren, die energetisch en financieel goed doordacht zijn. Bijvoorbeeld een moderne windmolen of een aantal zonnepanelen op een gunstig gelegen dak of gevel;

Ø elkaar te steunen bij practische zaken. Bijvoorbeeld technische problemen aan een installatie, keuze van de beste maatregelen in het huis, verkrijgen van subsidies bij aanschaf van zonnepanelen e.d., hoe terugleveren aan het net regelen (inclusief redelijke vergoeding);

Ø het idee van duurzaamheid uit te dragen. Bijvoorbeeld stimuleren dat Nijmeegse bedrijven en instellingen zélf projecten realiseren, gebruikmakend van de expertise en het netwerk van de vereniging.

Dit zijn nog heel globale ideeën. Op maandagavond 18 juni organiseert 'Hier in Nijmegen' een opstartbijeenkomst voor zo'n duurzame energievereniging, waar alle geïnteresseerden welkom zijn. Aanwezig zijn twee leden van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE), waaronder voorzitter Cees Bakker, die tevens voorzitter is van de Windcoöperatie 'Kennemerwind' te Alkmaar. ODE heeft ervaring met het opzetten van lokale groepen. Hopelijk kan op de 18e een Nijmeegse kerngroep gevormd worden.

Interesse om de 18e te komen? Stuur even een mail naar nijmegen@milieudefensie.nl; graag met wat achtergrondgegevens over jezelf en je motivatie en ideeën met betrekking tot een duurzame energievereniging in Nijmegen. Afhankelijk van de interesse beslissen we op welke locatie de avond plaatsvindt, dat geven we dan door.

http://www.milieudefensie.nl/wws/info/nijmegen

nijmegen@milieudefensie.nl.