Ingezonden persbericht



Verhuizing Muziekcentrum Vredenburg nu ècht van start

Utrecht, 14 juni 2007

Na een ruime en intensieve voorbereiding is het volgende week eindelijk zover. Direct na het laatste concert op zondag gaat het muziekcentrum na 28 jaar het pand verlaten om plaats te maken voor de nieuwe muziek tempel. Ondanks dat de nieuwe locaties nog niet helemaal klaar zijn, moet de sloop gaan beginnen.

Vanaf november is hard gewerkt aan de voorbereiding voor de verhuizing van Muziekcentrum Vredenburg. Voor het volgende seizoen gaat de programmering natuurlijk verder, maar verspreid over meerdere locaties in de stad. De verhuizing van Muziekcentrum Vredenburg, welke wordt verzorgd door POT Verhuizingen/Logistiek, naar verschillende gebouwen is een uiterst complexe verhuizing. Enerzijds is het een "gewone" kantoorverhuizing, anderzijds zijn het allemaal kostbare muziekinstrumenten, verlichtingen en geluidsapparatuur. Daarnaast maken de verschillende locaties het complex, want welke lamp, welke stoel, welke vleugel moet naar welke locatie. De projectleiding van POT Verhuizingen/Logistiek heeft samen met de projectleiding van Vredenburg dit nauwkeurig in kaart gebracht.

Op maandag 18 juni vindt binnen de muren van het Muziekcentrum de generale repetitie voor de verhuizing plaats, zodat van dinsdag tot en met vrijdag de fysieke verhuizing kan plaatsvinden. In de afgelopen weken zijn de eerste verhuizingen reeds uitgevoerd, zodat de "Big-Bang" van volgende week geruisloos kan verlopen. De hele verhuizing is met militaire precisie voorbereid om er zeker van te zijn dat de juiste goederen naar de juiste locaties gaan. Hierbij is het voor het verhuisbedrijf natuurlijk van belang om overlast van verhuiswagens tot een minimum te beperken. Hierover zijn met het Muziekcentrum Vredenburg, de Politie Utrecht en de gemeente Utrecht heldere afspraken gemaakt.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Lars Aarts (Project Manager) op telefoonnummer
033 450 82 10 of 06 295 355 61

POT Verhuizingen/Logistiek
Centraal kantoor:
Databankweg 18
3821 AL Amersfoort
E: LAarts@potholding.nl

---- --