Gemeente Grave

20 juni as.: informatieavond plan Mariëndaal

Presentatie woningbouwplannen Velp

Op 13 maart 2007 heeft de gemeenteraad het Masterplan Mariëndaal vastgesteld. Het Masterplan is een vervolg op de samenwerkingsovereenkomst die in maart 2006 is gesloten tussen drie partijen: ontwikkelaar Parkvisie, de stichting Dichterbij en de gemeente Grave. Het Masterplan stelt de kaders voor de verdere ontwikkeling van het voormalige instituutsterrein de Binckhof, later bekend als Vizier en Dichterbij. Deze ontwikkelingen zijn enerzijds gericht op het vinden van een goede, functionele ontwikkeling van het voormalige kloostergebouw en anderzijds op het realiseren van een gedifferentieerd woonmilieu in een landschappelijke omgeving. Het Masterplan biedt daarvoor een landschappelijke en stedenbouwkundige visie. Daarnaast omvat het Masterplan een beeldkwaliteitplan voor de te ontwikkelen woongebieden.

Een ontwerpteam heeft de laatste maanden gewerkt aan de nadere uitwerking van de plannen voor het woningbouwgedeelte van het Masterplan. Deze plannen liggen met ingang van 7 juni 2007 gedurende zes weken voor inspraak ter inzage op het gemeentehuis (zie rubriek Vergunningen en procedures).

Uitvoering van het Masterplan zal leiden tot een transformatie van een groot deel van dit gedeelte van Velp. In verband daarmee organiseren ontwikkelaar Parkvisie, de stichting Dichterbij en de gemeente op woensdag 20 juni 2007 een informatieavond. Onder meer zal ingegaan worden op de totstandkoming van het Masterplan en de hieraan ten grondslag liggende ideeën. Ook zullen de voorlopige woningontwerpen gepresenteerd worden.

Deze gezamenlijke presentatie vindt plaats in gemeenschapsaccommodatie 't Trefpunt, Tolschestraat 2a te Velp. De avond begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.45 uur. Eenieder is van harte welkom.

Informatie Dhr. M. Roefs (0486) 417 415 m.roefs@grave.nl of mevrouw W. Foekema 06-54245043 w.foekema@grave.nl