Project Gemeente Westland

Groeneweg - Galgeweg
Informatieavond ontsluitingsweg Groeneweg - Galgeweg Publicatiedatum: 08-06-2007

Op woensdag 20 juni 2007 organiseert de gemeente Westland een informatiebijeenkomst over de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg tussen de Groeneweg en het kruispunt Galgeweg-Kruisbroekweg in Naaldwijk. De bijeenkomst vindt plaats in het Highland Carlton Hotel in Naaldwijk (Tiendweg 20) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Ontsluitingsweg Groeneweg Galgeweg
De ontsluitingsweg Groeneweg Galgeweg wordt aangelegd om de ontsluiting van bedrijven aan de Groeneweg te verbeteren, waarmee de herstructurering van de glastuinbouw een impuls krijgt. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie in het kader van de Infrastructuurregeling Glastuinbouw. Door het aanleggen van een rotonde op de kruising Galgeweg Kruisbroekweg worden de doorstroming en verkeersveiligheid van het kruispunt verbeterd.

Kruispunt geheel afgesloten
De uitvoering van de ontsluitingsweg wordt in drie fases gerealiseerd. De 1e fase, het aanleggen van de rotonde, vindt plaats van 31 juli t/m 19 augustus 2007. Gedurende deze periode is het kruispunt Galgeweg-Kruisbroekweg geheel afgesloten. Omleidingsroutes worden via borden aangegeven. Het politiebureau is bereikbaar via het knooppunt Westerlee en de Galgeweg.

Direct na de aanleg van de rotonde worden het Galgepad en de aansluiting van het Galgepad op de Galgeweg in de 2e fase gereconstrueerd. Deze werkzaamheden moeten op 1 oktober 2007 zijn afgerond. Daarna start de laatste fase met de aanleg van een nieuw deel van de Groeneweg.

Informatieavond
Tijdens twee korte presentaties wordt op 20 juni onder andere ingegaan op het ontwerp van de ontsluitingsweg en de rotonde, de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd, de hiermee gepaard gaande overlast en de bereikbaarheid. Daarna is er gelegenheid om tijdens een informatiemarkt de tekeningen te bekijken en vragen te stellen.

Aanmelden
Om organisatorische redenen wil de gemeente graag weten hoeveel mensen er op 20 juni zijn te verwachten. Aanmelden per e-mail kan via het volgende adres: bedrijfsbureauIOR@gemeentewestland.nl. of telefonisch: 0174-672807.