Universiteit Twente

Minister Van der Hoeven (EZ) houdt tweede UT-Innovatielezing

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken houdt woensdag 20 juni in de Grote Kerk te Enschede de tweede UT-Innovatielezing. Vorig jaar, toen de Universiteit Twente haar 45-jarig bestaan vierde, hield Philips-president Gerard Kleisterlee de eerste UT-Innovatielezing.

Het Innovatieplatform Twente presenteerde begin maart de `Twentse Innovatieroute' aan minister Van der Hoeven. Deze agenda beschrijft hoe Twente door middel van innovatie haar economie duurzaam wil versterken. `Het kabinet maakt binnenkort de beleidsvoornemens voor de komende jaren bekend. Ik hoop dat de minister tijdens de UT-Innovatielezing alvast een tipje van de sluier zal oplichten', aldus dr. Anne Flierman, voorzitter van het College van Bestuur van de UT.

Aansluitend aan de lezing van minister Van der Hoeven reikt het Universiteitsfonds van de UT twee prijzen uit: de Marina van Damme Prijs voor een succesvolle UT-alumna met grote maatschappelijke betrokkenheid, en de Van den Kroonenbergprijs voor een ondernemer die een sterke binding heeft met de Universiteit Twente en zich onderscheidt door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering.

De UT biedt de UT-Innovatielezing, met aansluitende netwerkbijeenkomst, jaarlijks aan haar relaties aan omdat de UT en Twente al meer dan 45 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijvigheid geven een belangrijke impuls aan innovatie en de regionale kenniseconomie.

Noot voor de pers:

De UT-Innovatielezing is toegankelijk voor genodigden. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom. Lezing en prijsuitreiking duren van 17 tot 18.30 uur. Aanmeldingen: mevr. E. Robers-Tenniglo, Bureau Communicatie UT, 053 489 4852, e.m.m.robers-tenniglo@utwente.nl. Voor overige persinformatie: drs. Menno van Duuren, Bureau Communicatie UT, 053 489 2210, m.vanduuren@utwente.nl.

Top
Laatst gewijzigd op 13-06-2007 10:45:17 door Webmaster