Gemeente Maassluis

Bewonersavond Loswal 88

Op woensdag 20 juni aanstaande organiseert de gemeente Maassluis een bewonersavond over de bodemverontreiniging en het ecologisch onderzoek in de Vogelbuurt en de Burgemeesterswijk (Loswal 88). De avond wordt gehouden in de Burgerzaal van het Stadhuis en begint om 19.30 uur.

Aanleiding

In 2004 is in de Vogelbuurt en de Burgemeesterswijk onderzoek gedaan naar de oorzaken, omvang en risico's van bodemverontreiniging als gevolg van in het verleden opgespoten baggerspecie ("Loswal 88"). Gebleken is dat er in delen van met name de Vogelbuurt sprake is van bodemverontreiniging. De aard en mate van de verontreiniging is niet zodanig dat er risico's zijn voor de gezondheid. De verontreiniging kan wel nadelige gevolgen hebben voor het ecosysteem in de bodem. Dit kan betekenen dat er op korte termijn toch saneringsmaatregelen moeten worden genomen. Om na te gaan of er daadwerkelijk effecten zijn op dit systeem wordt een ecologisch onderzoek (triade onderzoek) uitgevoerd.

Doel

Tijdens de bewonersavond worden bewoners en andere belangstellenden geïnformeerd over de verontreinigingssituatie en over het ecologische onderzoek dat binnenkort wordt uitgevoerd. Ook worden er vrijwilligers gezocht die willen helpen bij de uitvoering van het onderzoek. Wat dit precies inhoudt, wordt uitgelegd op de bewonersavond. Belangrijk is dat de vrijwilligers beschikken over een tuin, waarvan minder dan de helft is verhard.

Programma


1. Opening door wethouder A. Van der Knijff


2. Resumé van de verontreinigingssituatie door mevrouw E. Schoen (Arnicon)


3. Gelegenheid tot stellen van vragen


4. Algemene inleiding over ecologisch onderzoek door A. Roeloffzen (DCMR)


5. Pauze


6. Praktische uitleg over het triade onderzoek in de Vogelbuurt door mevrouw M. Wagelmans (Bioclear)


7. Gelegenheid tot stellen van vragen, aanmelding vrijwilligers


8. Afsluiting