Ingezonden persbericht


Nummer:

JOS20

Datum:

15 juni 2007

Rotterdam heeft nieuwe primeur: de Ideeënbeurs van RotterdamIdee

Rotterdammers kunnen een jarenlange droom in één avond tot werkelijkheid maken.

Minister Ella Vogelaar en Rotterdamse wethouders koppelen op de beurs persoonlijk bedrijven aan indieners van ideeën. Naar verwachting worden ruim twintig ideeën ter plekke geadopteerd door bedrijven en instellingen. Ook wordt minister Ella Vogelaar gevraagd enkele RotterdamIdeeën te adopteren. Van de 750 ingediende ideeën is de helft kansrijk. RotterdamJury heeft daaruit prijswinnaars geselecteerd die op de beurs bekend worden gemaakt.

U bent van harte uitgenodigd voor de Ideeënbeurs van RotterdamIdee. Die vindt plaats in het WTC Rotterdam op woensdag 20 juni vanaf 19.30 uur (het programma start om 20.00 uur). De beurs is uniek in Nederland. Rotterdammers die bij RotterdamIdee een goed idee hebben ingediend worden gekoppeld aan professionele partijen, zoals banken, fondsen en woningbouwcorporaties. Zij helpen mee het idee, samen met de indiener, uit te voeren. Wethouder Orhan Kaya: 'Wat Vogelaar wil, gebeurt al in Rotterdam!'

De beurs is vooral een actieve aangelegenheid: idee-indieners krijgen één minuut om hun idee aanprijzen. Ook professionele partijen kunnen hun diensten uiteenzetten. Mensen die hun idee nog wat vaag vinden, kunnen in de 'pimp my idea' hoek advies krijgen om het idee aan te scherpen.

De ingediende ideeën staan op de website. Voorbeelden zijn het organiseren van jongeren die taalles geven aan ouderen, speeltuinen waar speels de taalvaardigheid wordt bevorderd, een wijk welkomstpakket voor nieuwe bewoners, een buurman die de geveltuintjes bijhoudt en buurtscouts. Dat is uiteraard slechts een kleine greep uit de ideeën die Rotterdammers op www.rotterdamidee.nl hebben gezet.

Op de beurs treft u iedereen, tegelijkertijd, die met RotterdamIdee te maken heeft: vele tientallen idee-indieners, maar ook ruim dertig partners die hen helpen met het uitvoeren van ideeën. De meest aansprekende ideeën krijgen op de beurs een aanmoedigingsprijs die wordt uitgereikt door de onafhankelijke RotterdamJury.

Na de Ideeënbeurs van 20 juni gaat RotterdamIdee gewoon door met het inzamelen, koppelen en belonen van ideeën! In september start hiervoor opnieuw een campagne, want het stadbestuur zoekt de komende jaren '20.000 ideeën'.

Noot voor de redactie/