Gemeente Heerenveen


---


---

ingebruikname vlonder de Heide

Aanstaande woensdag 20 juni wordt de nieuwe vlonder in het recreatiegebied de Heide in gebruik genomen. Dit moment betekent de bekroning op het harde werk van de leerlingen van het Friesland College en de medewerkers van de Wisse, de werkplaats van Talant. Reden van het plaatsen van de vlonder is dat er voor de jeugd in de Heide te weinig activiteiten waren.

Buurtbewoners van de Heide hadden overlast van de jeugd. Er waren te weinig plekken waar jongeren samen actief bezig konden zijn, terwijl ze daar nu juist zo'n behoefte aan hadden. Zo sprongen groepen jongeren in de afgelopen jaren vaak van bruggen af. De wijkagent hield wel streng toezicht op dit soort zaken, maar een oplossing voor het probleem was er niet. Er was behoefte aan een uitdagend object voor de jeugd en dit is nu gerealiseerd met een grote vlonder in het water.

Alle onderdelen van de vlonder zijn de afgelopen maanden gemaakt door leerlingen van de afdeling Techno Lyceum werktuigbouw van het Friesland college in samenwerking met de medewerkers van de Wisse. De onderdelen worden woensdag in elkaar gezet en de vlonder wordt in het water geplaatst. In totaal wordt de vlonder 4 bij 4 meter groot en worden betonblokken gebruikt om het geheel op zijn plaats te houden.

Met de komst van de vlonder kunnen de jongeren op de vlonder zitten en in het water springen. De vlonder ligt op een plek waar het 2,5 meter diep is, genoeg diepte om ook veilig te kunnen duiken. Een mooie sprong of duik vanaf de vlonder zal dan ook de manier zijn waarop deze woensdag in gebruik wordt genomen: alle leerlingen en volwassenen die hebben meegewerkt aan het maken van de vlonder, springen er woensdag om 15:00 met zijn allen af!


---