Gemeente Rotterdam

De commissie FIBS vergadert op 20 juni over het Jaarverslag 2006. Ook bespreekt de commissie een aantal bezwaren van bewoners tegen het in voorbereiding zijnde bouwplan aan de Zalmhaven. De bezwaren richten zich onder anderen over de wijze, waarop men betrokken/geïnformeerd is over dit bouwplan.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport

Woensdag 20 juni, 9.30 uur

Jaarverslag 2006 en Eerste Bestuursrapportage 2007 Alle commissies bespreken volgende week het Jaarverslag 2006 van de gemeente Rotterdam en de Eerste Bestuursrapportage 2007. Over beide onderwerpen vindt besluitvorming plaats in de gemeenteraadsvergadering van 5 juli. De commissies betrekken bij het Jaarverslag het advies en de aanbevelingen van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR). De raad wordt jaarlijks door de COR geadviseerd over het vaststellen van de gemeenterekening.

In de Bestuursrapportage, die elk kwartaal uitkomt, rapporteert het college over de voortgang die is geboekt bij de uitvoering van de collegedoelstellingen. In de Bestuursrapportage worden eventuele afwijkingen gemeld ten opzichte van de begroting 2007.

Motie-Oosterhoff
De commissie bespreekt het voorstel tot afdoening van de motie-Oosterhoff, waarin aan het College was gevraagd de raad in een vroegtijdig stadium te informeren over bouwplannen, waarvoor een voorbereidingsbesluit noodzakelijk is. Verder bespreekt de commissie een aantal bezwaren van bewoners tegen het in voorbereiding zijnde bouwplan aan de Zalmhaven. De bezwaren richten zich onder anderen over de wijze, waarop men betrokken/geïnformeerd is over dit bouwplan.

Motie-Van Schaik

Ook het afdoeningsvoorstel voor de motie-Van Schaik komt aan de orde. Hierin was aan het College gevraagd om met een voorstel te komen over het instellen van clausules bij het gunnen van werkzaamheden in de openbare ruimte. Ter voorbereiding op de behandeling van dit onderwerp wordt een presentatie gegeven over het uitvoeringsproces van grote projecten.

Bron: Griffie, 15-06-2007