Gemeente Rotterdam

De commissie JOC vergadert op 20 juni over het Jaarverslag 2006. Ook bespreekt de commissie de uitgangspuntennota Cultuurbeleid 2009-2012.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur

Woensdag 20 juni, 14.00 uur

Jaarverslag 2006 en Eerste Bestuursrapportage 2007 Alle commissies bespreken volgende week het Jaarverslag 2006 van de gemeente Rotterdam en de Eerste Bestuursrapportage 2007. Over beide onderwerpen vindt besluitvorming plaats in de gemeenteraadsvergadering van 5 juli. De commissies betrekken bij het Jaarverslag het advies en de aanbevelingen van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR). De raad wordt jaarlijks door de COR geadviseerd over het vaststellen van de gemeenterekening.

In de Bestuursrapportage, die elk kwartaal uitkomt, rapporteert het college over de voortgang die is geboekt bij de uitvoering van de collegedoelstellingen. In de Bestuursrapportage worden eventuele afwijkingen gemeld ten opzichte van de begroting 2007.

Overige bespreekpunten

De commissie discussieert over de uitgangspuntennota Cultuurbeleid 2009-2012. Belangrijke themas hierin zijn Cultuurparticipatie, Cultuur en School en Internationalisering.

Verder besteedt de commissie aandacht aan de zogenoemde wensen en bedenkingenbrief over de op te richten Stichting Europese Jongerenhoofdstad; de afdoening van de motie Buijt over de verplichte CITO toets op basisscholen en de afdoening van de moties Kriens en Çelik over de aandacht voor talentvolle leerlingen in het Rotterdamse onderwijs.

Bron: Griffie, 15-06-2007