Gemeente Duiven


Grondsanering informatieavond Loo

---

De bodemverontreiniging van het voormalige HSF terrein in Loo speelt al een tijdje op de achtergrond. Grond en grondwater zijn daar verontreinigd met gechloreerde oplosmiddelen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het afgelopen jaar in overleg met het bedrijf en de provincie er sterk op aangedrongen om de verontreiniging aan te pakken en het terrein geschikt te maken voor woningbouw.

Het college heeft met deze partijen en principe-akkoord weten te bereiken. Wij hebben de raad voorgesteld om opdracht te geven tot sanering van de verontreinigde grond en hiermee zo spoedig mogelijk te starten met het saneren. De gemeente zelf wordt eigenaar van de grond en opdrachtgever van de sanering.

De verwachting is dat de sanering van de vaste grond zo'n twee maanden in beslag zal nemen en de sanering van het grondwater zo'n vier tot zes jaar.

De gemeente wil de inwoners van Loo informeren over deze voorgenomen grondsanering en wel op woensdag 20 juni a.s. in het zalencentrum Berentsen te Loo. Aanvang 20.00 uur tot circa 21.00 uur. Inwoners van Loo zijn van harte welkom.