Gemeente Arnhem

Servië en België strijden in stadion Gelredome om finaleplaats ( 18 juni 2007)
Voorafgaand Nederland - Engeland op groot scherm in het stadion

Aanstaande woensdag 20 juni worden de halve finales van het UEFA EK Onder 21 gespeeld. In stadion Gelredome zal de wedstrijd tussen Servië, winnaar poule B, en nummer twee van poule A België wordt gespeeld. Gelredome is met een capaciteit van 26.600 het grootste EK-stadion. De wedstrijd begint woensdagavond om 20.45 uur. Kaarten zijn voorafgaand aan de wedstrijd te koop bij de stadionkassa vanaf 15,-. Vanwege de verwachte toeloop gaan de kassas om 12.00 uur open. Momenteel zijn er circa 15.000 kaarten verkocht. Voor alle voetballiefhebbers wordt vanaf 18.15 uur de andere halve finale tussen Nederland en Engeland op een groot scherm in het stadion uitgezonden.

Halve finale
In het Arnhemse Gelredome spelen Servië en België de halve finale tegen elkaar. Twee goed voetballende teams staan tegenover elkaar, dus dat belooft aanstaande woensdag vuurwerk!
België dat een keurige tweede plaats haalde in de poule met Nederland en Portugal, heeft tijdens de poulewedstrijden laten zien voor niemand bang te zijn. Met de trefzekere Kevin Mirallas hebben de Jonge Duivels een sterk wapen voorin. Verder bevindt zich in de Belgische selectie een aantal sterke spelers, dat actief is in de Nederlandse competitie. De volgende opponent voor België is Servië.
Servië, de nummer 1 van poule B, is tot nu toe dé verrassing van het toernooi. Wie had nou gedacht dat Servië in een poule met Engeland en Italië al na twee wedstrijden verzekerd zou zijn van groepswinst en dus een plaats bij de laatste vier. Servië komt sterk voor de dag met goed voetbal. Eén van de steunpilaren achterin bij Servië is de 1.95m lange Slobodan Rajkovic, spelend voor het Engelse Chelsea en volgend seizoen uitgeleend aan PSV uit Eindhoven.

Kaartverkoop
Voor meer informatie over de kaartverkoop van de halve finale kan er contact worden opgenomen met: 0900- 3876 2007. Kaarten voor de wedstrijd Servië België zijn vanaf 15,- te koop, verkrijgbaar op de wedstrijddag vanaf 12.00 uur bij het stadion. De wedstrijd begint om 20.45 uur in stadion Gelredome in Arnhem.

Groot scherm
Bezoekers van de halve finale van het UEFA EK Onder 21 tussen Servië en België in Arnhem kunnen woensdagavond ook de halve finale Nederland Engeland live op een groot scherm in de Gelredome volgen. De halve finale in Heerenveen begint om 18.15 uur. Dus twee halve finales voor de prijs van één!