Stadsdeel Amsterdam-Noord

De VakantiePas is er weer!

Alle zomeractiviteiten voor kinderen in Amsterdam-Noord gebundeld.

Op 20 juni biedt portefeuillehouder sport, Chris de Wild Propitius, om 13.00 uur de eerste VakantiePassen op feestelijke wijze aan op het plein bij de Mgr. Bekkerschool. Streetwise organiseert die middag de lancering en biedt daarnaast een sportief programma voor de jeugd.

VakantiePas De VakantiePas is gratis en is een aanvulling op de Kidspas: een kortingspas in een boekje boordevol sport-en spelactiviteiten in Amsterdam-Noord voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met de VakantiePas biedt het stadsdeel service aan kinderen door in één overzichtelijk boekje alle vakantieactiviteiten in Amsterdam-Noord te bundelen.

De VakantiePas heeft dezelfde doelstelling als de Kidspas. Kinderen kunnen sporten en activiteiten uitproberen met bijvoorbeeld een introductiekorting of door gratis proeflessen. Als ze de sport leuk vinden, worden ze lid. De KidsPas onderscheidt zich doordat deze het hele jaar geldig is. De VakantiePas maar 6 weken in de zomer. Organisaties als Sportbuurtwerk, Kansweb, SPIN, JAM en TOS laten met de VakantiePas weten wat ze organiseren deze zomer.

Vanaf 20 juni delen alle basisscholen in Amsterdam-Noord de VakantiePas gratis uit aan de kinderen. Daarna zijn ook exemplaren van de VakantiePas bij aangesloten organisaties te verkrijgen en bij het servicecentrum van het stadsdeelhuis. In de week van 27 augustus delen de scholen ook de reguliere KidsPas uit.

De feestelijke lancering vindt plaats om 13.00 uur op het plein bij de Mgr. Bekkerschool aan de Corversbosstraat. De Streetwise-activiteiten duren die middag tot 16.00 uur. Er zijn o.a. een klimmuur en een springkussen aanwezig en het Streetwiseteam organiseert sport- en spelactiviteiten voor de jeugd.

Streetwise is een straatsportproject dat gedurende het hele jaar vernieuwende sport- en spelactiviteiten organiseert op 6 pleinen in Amsterdam-Noord. Doelen van het project zijn een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden aan de jeugd van 8 tot 23 jaar, talentontwikkeling bij de jeugd en het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid.

Meer informatie:
Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349 255

Of kijk op de website van de KidsPas.