Gerechtelijke organisatie

Film over rolzitting kanton online

Op rechtspraak.nl is vanaf dinsdag een film te zien over de procedure bij de kantonrechter. De film is ontstaan op initiatief van de rechtbank Utrecht, omdat justitiabelen vaak verkeerde verwachtingen hebben van een rolzitting kanton.

De film maakt duidelijk welke acties iemand moet ondernemen bij de ontvangst van een dagvaarding en hoe de rolzitting verloopt. De Raad voor de rechtspraak heeft de productie georganiseerd en gefinancierd. De film is begin juni in het Landelijk Overleg van Sectorvoorzitters Kanton (LOK) vertoond en enthousiast ontvangen.

De raad heeft de gerechten dvd's met de film gestuurd met het verzoek deze binnen het gerecht bekend te maken en te vertonen. Hij is voorzien van ondertiteling; geschikt om doorlopend te vertonen in de wachtruimten. Daarnaast zal de film extern worden verspreid onder de Juridische Loketten.

Met de film krijgt rechtspraak.nl een meer op doelgroepen gerichte invulling. Dat begint met een sub-website die geheel gewijd zal zijn aan kanton, waarvoor de plannen nu in eenzelfde samenwerking worden ontwikkeld. In latere fases volgen de sectoren straf, civiel en bestuur.

Bron: Centrale redactie rechtspraak.nl Datum actualiteit: 20 juni 2007 Naar boven