Gemeente Duiven


Spelregels jongerenontmoetingsplaatsen

---

Het liefst komen jongeren buiten bij elkaar. Ook in Duiven. Dit kan en mag uiteraard, mits daarbij rekening wordt gehouden met omwonenden en weggebruikers. Om mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken en voorkomen, heeft de gemeente een aantal spelregels opgesteld. In het kader van "Streetwise" ziet het jongerenwerk toe op de naleving van deze spelregels en spreekt jongeren waar nodig aan op hun gedrag. Uiteraard controleert ook de politie op de naleving van de spelregels. Bij overtreding van de regels kan (direct) verbaliserend worden opgetreden.

Algemene spelregels

* geen geluidsoverlast na 22.00 uur en geen extreme geluidsoverlast voor 22.00 uur;

* geen alcoholgebruik in het openbaar;

* drugs gebruiken en drugs dealen is verboden
* geen open vuur maken;

* geen rommel achterlaten;

* niets vernielen en bekladden;

* parkeren volgens de geldende regels;

* geen groepsvorming bij speelvoorzieningen voor de kleine kinderen.

Schoolpleinen
Ten aanzien van schoolpleinen geldt dat jeugd op werkdagen tot 18.00 uur wordt gedoogd op de schoolpleinen. Uit praktische overwegingen wordt geen onderscheid gemaakt in leeftijd. Na 18.00 uur zullen de ingestelde toegangsverboden wel worden gehandhaafd. Wanneer er dus na 18.00 uur jeugd aanwezig is op schoolpleinen, zal de politie verbaliserend optreden.

Voetbalkooien
Ten aanzien van de voetbalkooien gelden - naast de algemene hangregels
- de volgende spelregels:

* geen toegang van 22.00 tot 10.00 uur;

* laat anderen ook genieten van deze sportkooien;
* doe het afval in de afvalbakken;

* houdt rekening met de omwonenden;

* veel plezier!

De algemene spelregels en de spelregels voor de voetbalkooien zijn deze week opvallend en herkenbaar bij de voetbalkooien aan de Van der Groesstraat, de Nieuweling en Groessen opgehangen. Iedereen die gebruik maakt van deze kooien wordt verondersteld op de hoogte te zijn van deze regels en zich daar ook aan te houden. Uiteraard wordt hetzelfde verondersteld ten aanzien van de algemene spelregels buiten deze locaties.

Overlast
Wanneer u als inwoner van Duiven op bepaalde plaatsen nadrukkelijk overlast ondervindt van groepen jongeren, kunt u in eerste instantie zelf proberen de jeugd daar op aan te spreken.

In tweede instantie is het mogelijk contact op te nemen met het Jongerenwerk. Zij kunnen als tussenpersoon optreden en het contact helpen leggen tussen de buurt en de jongeren om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen. Het Jongerenwerk is bereikbaar onder telefoonnummer (0316) 26 57 21.

Bij aanhoudende overlast kunt u de politie bellen op telefoonnummer 0900 - 8844 of het spreekuur van uw gebiedsagent bezoeken.