Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden feliciteert Omrin met 5 nieuwe aardgasauto's

Bron: Gemeente Leeuwarden (20-06-2007) Deze week wordt het wagenpark van afvalinzamelaar Omrin uitgebreid. "Het bijzondere is", aldus milieuwethouder Yvonne Bleize, "dat OMRIN heeft gekozen voor 5 aardgasauto's en dat is een felicitatie waard!" Deze schone wagens worden ingezet voor de teams van Omrin die in Leeuwarden het ongedierte bestrijden.

Sinds begin dit jaar werkt de gemeente samen met een aantal lokale autodealers, importeurs, twee pomphouders, de provincie Fryslân en Senter Novem om het rijden op aardgas onder een breder publiek bekend te maken. Het gezamenlijke doel is om 200 auto's op aardgas te laten rijden over een jaar.

De gemeente heeft zelf ook 5 modellen op aardgas in de buitendienst en dit aantal wordt nog verder uitgebreid. "Steeds meer bedrijven zien de voordelen van deze schone brandstof", aldus Bleize. De gemeente verstrekt aan Leeuwarder bedrijven en inwoners ook een subsidie voor de aanschaf van een voertuig op een duurzame brandstof. Ook biedt zij een jaar lang gratis parkeren in de binnenstad aan. Meerdere bedrijven in Leeuwarden kiezen voor schonere voertuigen. Op woensdag 20 juni worden de modellen afgeleverd bij het afvalbedrijf.