Gemeente Beuningen


Nieuws van de cliëntenraad Wwb
Op 14 mei en op 11 juni kwam de cliëntenraad opnieuw bijeen. In de laatste vergadering is de definitieve versie van de vragenlijst van de cliëntenraad aan de Wwb-cliënten vastgesteld. Binnenkort zal het formulier met een aanbevelingsbrief van de gemeente worden verstuurd. Verder werd opnieuw uitgebreid gesproken over het minimabeleid. In de vergadering van 11 juni werd de Startnotitie Minimabeleid van de gemeente uitgebreid becommentarieerd.
Ook over de Informatiemap Wet werk en bijstand is opnieuw gesproken. Er zal in de zomerperiode met de gemeente gesproken worden over de voorgestelde aanpassingen.

In de bijeenkomst van de Commissie Samenleving op 11 juni had de cliëntenraad Wwb de gelegenheid een gedeelte van haar op- en aanmerkingen op de startnotitie kenbaar te maken. Op verzoek van commissieleden zal de cliëntenraad hen schriftelijk op de hoogte stellen van haar eerste reactie op deze Startnotitie Minimabeleid.

De eerst volgende cliëntenraadvergadering is gepland op dinsdag 11 september. Naast andere onderwerpen zal de uitslag van het cliëntenonderzoek geagendeerd worden voor deze vergadering. Ook de verdere ontwikkelingen rond het formuleren van een minimabeleid zullen zeker aan de orde komen. Wilt u de volgende vergadering bijwonen, meldt u dit dan op ons e-mailadres: clientenraadwwb@beuningen.nl

Voorzitter cliëntenraad Wwb
Rinus van den Bosch