Gemeente Beuningen


Zwemwater
Met warm weer is het natuurlijk erg leuk om lekker met een bootje in het water te spelen en wellicht ook eens in het water te zwemmen om even af te koelen. Let er dan wel op waar u zwemt.

Waterpartijen Beuningen
De waterpartijen in de gemeente Beuningen zijn niet bedoeld om in te zwemmen. Dit betekent ook dat het water hierop niet wordt gecontroleerd. Als u dus toch in dit water zwemt kunt u gezondheidsklachten krijgen.

Recreatieplassen
Wie veilig wil zwemmen in de buitenlucht kan dat het beste doen in een openluchtzwembad of een recreatieplas zoals de Groene Heuvels. Dit water wordt nauwlettend gecontroleerd. De waterkwaliteitscontrole is wel een momentopname. Weersinvloeden en andere factoren, zoals bijvoorbeeld grote aantallen watervogels of blauwalgen, kunnen de kwaliteit negatief beïnvloeden.

Tips voor veilig zwemmen

Ga alleen zwemmen op plaatsen, waarvan u weet dat zwemmen is toegestaan en waar de waterkwaliteit en veiligheid wordt gecontroleerd.

Duik nooit in onbekend (ondiep) of troebel water.

Ga nooit alleen zwemmen.

Koudwaterstromingen in diepe plassen of zandgaten kunnen zorgen voor verkrampte spieren bij het zwemmen.

Raak bij kramp niet in paniek. Probeer kalm te blijven en trek zo effectief mogelijk de aandacht van andere zwemmers.

Let op kinderen, laat ze nooit alleen zwemmen of spelen in het water.

Verlaat bij onweer en bliksem zo snel mogelijk het water en zoek beschutting, bijvoorbeeld in een auto.

Klachten
Klachten over het zwemwater kunnen worden gemeld bij het provinciale Milieuklachten- en Informatiecentrum, tel. 026-3599999.

Meer informatie
De zwemwaterfolder, die de provincie jaarlijks uitgeeft met informatie over het open zwemwater in Gelderland, is verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de bibliotheek. Meer informatie is ook te vinden op www.gelderland.nl/zwemwater of kijk op teletekstpagina's 390 e.v. van Omroep Gelderland of teletekstpagina 725 van NOS Teletekst.