GroenLinks

Kamer stemt in met moties GroenLinks

20 juni 2007

Het 100 dagen debat was vooral een reprise van het debat over de regeringsverklaring. Toch wist GroenLinks een kamermeerderheid te overtuigen om voor twee moties te stemmen.

Erg blij zijn wij met de uitspraak van de Kamer dat het kabinet haar beleid moet aanscherpen als het gaat om de groei van het aandeel duurzame energie in de Nederlandse energieproductie. Daar waar het kabinet eenzijdig wilde inzetten op subsidies, wil de Kamer nu dat de regering in de begroting voor 2008 ook voorstellen doet voor een verplicht aandeel duurzame enegie, te leveren door energiebedrijven, waarbij dit aandeel door de jaren heen toeneeemt. Deze nieuwe verplichting zal een effectieve bijdrage leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Ook verheugd is de fractie met de steun voor onze wens dat het kabinet nu eindelijk werk moet maken van een zwangerschapverlof voor vrouwelijke ondernemers, zelfstandigen en freelancers. Concreet dient het kabinet in september 2007 met een wetsvoorstel te komen, zodat een uitkering voor vrouwelijke ondernemers per 1 januari 2008 kan worden ingevoerd.

Femke Halsema