Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060718670

Vragen van de leden Bosma en Madlener (beiden PVV) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de golf van propaganda voor een vermeende klimaatverandering bij de publieke omroep. (Ingezonden 19 juni 2007)


1
Heeft u kennisgenomen van de plannen voor de uitzendingen op radio en televisie van de publieke omroep over klimaatverandering? 1)


2
Heeft u in zijn algemeenheid kennisgenomen van de kritiekloze wijze waarop de omstreden theorieën inzake klimaatverandering aan de orde komen in tal van programma's van de publieke omroep?


3
Deelt u de mening dat de theorie inzake klimaatsverandering uiterst omstreden is en dat deze vooral vanuit wetenschappelijke kring zeer veel tegenstanders kent?


4
Acht u het de taak van de met belastinggeld gefinancierde publieke omroep om eenzijdig een omstreden theorie te promoten zonder dat het kritische geluid evenveel zendtijd krijgt?


5
Deelt u de associatie dat deze manier van werken van de publieke omroep doet denken aan de voormalige DDR?


6
Deelt u de mening dat het tijd wordt voor een klimaatverandering bij de publieke omroep en dat vaker geluiden aan bod moeten komen die niet passen in "het linkse gedachtegoed"?


1) Zie onder andere:
Diverse uitzendingen van disc-jockey Michiel Veenstra vanaf Spitsbergen (3FM) Amersfoort aan Zee (BNN, 29 mei)
De Klimaatpolitie (BNN, dagelijks in de week voor 7 juli) Tegenlicht (VPRO, 2 juli)
De Klimaattest (KRO, 5 juli)
Llinke Soep (Llink, 5 juli)
When the levees broke (VPRO, 6 juli)
Live Earth (BNN, NOS 7 juli)
Live Earth Alert (BNN, NOS 7 juli)
Best-of-live Earth Alert (BNN, NOS 8 juli)
Diverse journaals plus Jeugdjournaals waarin "aandacht" wordt geschonken aan de vermeende klimaatverandering (NOS, week van 1 juli) Wat Heet! (VARA, dagelijks)