Nieuw: Sappono de helpende zeep bij eczeem of droge huid

20.06.2007 / 10:19 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Biocop international bv

Biocop international bv

Soest, 20 juni 2007

Mensen met eczeem en andere huidproblemen zoals een droge en gevoelige huid, ondervinden vaak veel lichamelijke klachten, zoals jeuk en vermoeidheid. Deze klachten kunnen van grote invloed zijn op het dagelijkse leven.
Door de huisarts of specialist wordt vaak afgeraden om deze aangedane huid te wassen met water en zeep, omdat veel zepen de huid teveel ontvetten en daardoor de aandoening verergeren. De huid kan dan rood en pijnlijk worden en de jeuk neemt toe. Toch is het vaak voor een fris gevoel wenselijk dat er een zeepproduct kan worden gebruikt; zeker na bijvoorbeeld sporten, na het doen van inspannende werkzaamheden of op warme dagen.
Sinds kort is er een speciale hand- en douchezeep verkrijgbaar van het merk Sappono(r). Sappono(r) is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Nederlandse dermatologen. Deze zeep bevat een natuurlijke stof die de huid zo min mogelijk ontvet en de schadelijke bacteriën, die van nature op de huid voorkomen, onderdrukt en de goede bacteriën ondersteunt. Hierdoor kan de huid beter herstellen. Ook in bedrijfstakken waarin een groot risico aanwezig is op een contacteczeem (bijv. het zogenaamde 'kapperseczeem') is deze zeep goed te gebruiken; de huidbarrière wordt intact gelaten en hierdoor is de huid beter beschermd tegen lichaamsvreemde stoffen, zoals bijvoorbeeld permanentvloeistof.

Sappono(r) is uitgebreid klinisch getest. Er zijn verschillende testen gedaan: een irritatietest, een 48-uurs occlusietest en een contactallergologische test. Uit deze testen is gebleken, dat bij alle proefpersonen, de huidaandoening stabiel bleef of verbeterde. Zelfs na de 48-uurs occlusietest was er bij slechts 6 van de 50 proefpersonen een lichte irritatie ontstaan op de plek waar de huid 48 uur(!) was blootgesteld aan de zeep.
De naam Sappono(r) komt uit het Latijn; 'sapo' betekent 'zeep' en 'appono' betekent 'helpen' oftewel: 'helpende zeep'.

In ieder geval kunnen eczeempatiënten nu ook hun handen wassen en douchen met Sappono(r). Sappono(r) is ook uitermate geschikt voor mensen met een droge huid die bijvoorbeeld na het douchen last hebben van een trekkende en jeukende huid.

Sappono hand- en douchezeep is verkrijgbaar via de website www.sappono.nl; tevens is op deze website meer informatie te vinden over Sappono(r).

Einde van het bericht

Note voor de redactie:
Een foto van: Sappono is rechtenvrij beschikbaar op www.anp-photo.com

Contactpersoon: Fleurine Witterland
fwitterland@biocop.nl
BIOCOP International B.V.
Tel: 035 - 588 25 26
www.biocop.nl