Politie Haaglanden

Persberichten 20 juni

Haaglanden, 20-06-2007

Met de billen bloot
Den Haag - Politieagenten zagen woensdagochtend 20 juni rond 00.45 uur een 43-jarige man in enkel een boxershort uit de bus op de Stadhouderslaan stappen. Hij probeerde zijn broek als jas aan te trekken waarbij zijn boxershort afzakte tot op zijn knieën. Ook droeg de man droeg zijn schoenen verkeerd om. De man bleek dronken. De agenten hielden hem aan voor openbare dronkenschap.

Zweet verraadt inbreker
Den Haag - Politieagenten arresteerden woensdagochtend rond 03.00 uur twee 34-jarige mannen uit Den Haag op de Regentesselaan. Ze vielen op door met de auto te stoppen voor een stoplicht dat op groen stond en de bijrijder was helemaal bezweet. Toen de agenten het tweestal aanspraken zagen zij in de auto gestolen goederen liggen die vlak daarvoor uit een auto aan de Obrechtstraat waren weggenomen. In de auto werden nog meer goederen gevonden die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Auto snelheidsduivel raakt oververhit
Den Haag - Surveillerende politieagenten zagen dinsdagavond 19 juni rond 21.45 uur een auto met hoge snelheid over de Gevers Dynootweg rijden. Op de Badhuisweg negeerde de 30-jarige bestuurder uit Rotterdam een stopteken. Hij probeerde met een snelheid die opliep tot 140 km/u te vluchten. Het voertuig van de 30-jarige begon te roken en kwam vervolgens door oververhitting tot stilstand. Agenten zagen vervolgens op de achterbank een vuurwapen liggen en hielden direct de bestuurder en zijn 19-jarige bijrijdster uit Nieuwerkerk a/d IJssel aan.

Automobilist rookt joint
Den Haag - Surveillerende agenten zagen dinsdag 19 juni rond 18.30 uur bij het rode verkeerslicht aan de De la Reyweg een auto staan. De ramen van de auto stonden open en de bestuurder rookte een joint. Nadat het verkeerslicht op groen sprong reed de bestuurder met hoge snelheid weg, wisselde enkele keren van rijstrook zonder daarbij richting aan te geven en nam trekjes van z'n jointje. De man werd bij de Middachtenweg gesommeerd te stoppen ter controle. De 30-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij ervan verdacht werd te rijden onder invloed van verdovende middelen. De verdachte werd meegenomen naar het bureau voor het afnemen van een bloedtest. De Hagenaar werd daarna heengezonden met een boete en een rijverbod op zak.

Ruiming van 544 hennepplanten
Den Haag - In een woning aan de Uitgeeststraat trof de politie dinsdagmiddag 19 juni na een melding 544 hennepplanten en diverse apparatuur aan. De kwekerij werd ontruimd en de planten en de daarbij behorende apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. In een pand aan de Eerbeeklaan werd dezelfde middag gecontroleerd. Hier bleek dat de hennepplanten al geoogst waren en trof de politie alleen hennepresten en apparatuur aan. Deze werden ter vernietiging in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners van de panden.

Overtreding met 61 km/u leidt tot invordering rijbewijs Den Haag - Een 31-jarige Hagenaar moet het de komende tijd zonder rijbewijs doen. De man werd door politieagenten woensdagochtend rond 03.00 uur betrapt op het rijden met een snelheid van 111 km/u over de Neherkade. De Hagenaar moest zijn rijbewijs inleveren en proces-verbaal is opgemaakt.

Man valt van twee meter hoge steiger
Den Haag - Bij het plaatsen van een raamkozijn aan de Veenweg viel dinsdag 19 juni rond 09.30 uur een 25-jarige Opmeerder van een twee meter hoge steiger. Het slachtoffer raakte hierdoor gewond aan hoofd en handen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie bracht de arbeidsinspectie van het ongeval op de hoogte.

Man aangehouden na bedreiging
Leidschendam-Voorburg - De politie hield dinsdag 19 juni om 23.15 uur een 34-jarige man uit Leidschendam aan in zijn woning aan de Burgemeester Velthuyzenlaan.. De bedreigde eerder een man en een vrouw op de Gravin Juliana van Stolberglaan met een hamer omdat hij nog geld van het tweetal te goed had. Hij vernielde daarbij met de hamer de buitendeur..

Flinke stagnatie na aanrijding
Wassenaar - Een kop-staart aanrijding dinsdag 19 juni om 16.00 uur op de Rijksstraatweg leverde voor het wegverkeer flink wat vertraging op. Aangezien enkele inzittenden daarbij gewond raakten en er sprake was van veel schade werd zowel van de rijbaan richting Amsterdam als de rijbaan richting Den Haag een rijstrook afgesloten. De GGD vervoerde drie inzittenden met onder andere nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis. Omstreeks 17.00 uur werden de rijbanen weer vrij gegeven.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Rijswijk - De politie hield dinsdag 19 juni na aanwijzingen van de beveiliging nabij het winkelcentrum 'In de Bogaard' drie verdachten (26-27 jaar) aan. De drie werden betrapt op het moment dat zij met een geprepareerde tas een winkel verlieten. In de tas zaten diverse jurken. Op het moment dat zij werden aangesproken probeerden zij aan hun aanhouding te ontkomen door weg te rennen richting het NS-station. Uiteindelijk wisten enkele agenten het drietal te achterhalen. De verdachten zijn inverzekering gesteld en woensdag 20 juni vindt er nader overleg met het pOenbaar Ministerie plaats.

Bewoonster overloopt inbreker
Wateringen - Een 60-jarige bewoonster van een woning aan de Noordweg betrapte woensdagochtend 20 juni om 03.00 uur een inbreker in haar woning. De vrouw werd wakker van gestommel en toen zij ging kijken zag zij net een man haar woning verlaten en op een scooter wegrijden. De man had enkele persoonlijke bescheiden van de bewoonster meegenomen. Signalement van de man is als volgt; lengte 1.90 meter, donkere kleding en een donkere scooter. Heeft u iets waargenomen dat voor de politie van belang kan zijn? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844.

Doe het zelfklussers aangehouden
Wateringen - De politie hield dinsdag 19 juni om 11.00 uur twee Hagenaars (27 en 29) aan op verdenking van winkeldiefstal. De twee kochten bij een bouwmarkt aan de 's -Gravenzandseweg enkele dozen met tegels en verstopten tussen de dozen enkele boren en een pijpensnijder. De beveiliging betrapte de mannen en droeg ze over aan de politie.

Door zon verblind
Delft - Een 69-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte dinsdag 19 juni om 07.00 uur een aanrijding op de Voorhofdreef. De vrouw zag een 30-jarige fietser over het hoofd die na de aanrijding ten val kwam. De vrouw verklaarde aan de politie dat zij de fietser niet had zien naderen omdat zij door de zon was verblind. Het slachtoffer werd met een hersenschudding vervoerd naar een ziekenhuis.

Broederliefde
Delft - Een 22-jarige Delftenaar zag dat de politie zijn 18-jarige broer aanhield in een portiek aan de Herculesweg. De 18-jarige moest mee in verband met een openstaand vonnis. Zijn 22-jarige broer wist te bewerkstellingen dat zijn jongere broer kon ontsnappen. Hij werd aangehouden wegens belemmering. Korte tijd later kwam de 48-jarige moeder van het tweetal aan het bureau die zich dusdanig agressief opstelde en de agenten beledigde dat ook zij werd aangehouden.

Verdachte steelt hond bij supermarkt
Delft - Een 41-jarige man uit Delft bemerkte tot zijn ontsteltenis dat zijn hond die door hem voor de supermarkt aan het Bastiaansplein eventjes was vastgemaakt na het doen van een boodschap weg was. De politie wist tot grote oplichting van de aangever zijn hond snel te lokaliseren. Op de Kanaalweg zagen de agenten dat een 52-jarige Delftenaar met het beest liep te wandelen. In het verhoor verklaarde de man dat hij het zielig vond dat de hond alleen voor de supermarkt zat en dat hij het beestje daarom maar had meegenomen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Trekker te water
Delft - Een 61-jarige man uit Berkel en Rodenrijs raakte dinsdag 19 juni om 20.15 uur met zijn trekker in de Schie. De man maakte kennelijk een stuurfout waarna hij het water inreed. Niemand raakte daarbij gewond. De brandweer takelde korte tijd later de trekker weer op het droge.

Witte tanden
Delft - De politie hield dinsdag 19 juni om 17.50 uur een 33-jarige Hagenaar aan. De man nam bij een supermarkt aan de Griegstraat voor bijna ¤ 100,- aan tandpasta weg en werd daarbij betrapt. Hij kreeg een proces-verbaal en moest de tubes weer inleveren.

Fietser gewond na aanrijding
Zoetermeer - Een 57 jarige fietser uit Rotterdam raakte dinsdag 19 juni op de Bleiswijkseweg gewond bij een aanrijding. Het slachtoffer reed over het fietspad komende uit de richting van de Oostweg en gaande in die van de Zoetermeerselaan. Ter hoogte van perceel 122 kwam er een personenauto de uitrit uitrijden die werd bestuurd door een 66-jarige man uit Zoetermeer. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto de fietser niet gezien en bij het oversteken van het fietspad. Het slachtoffer werd voor controle naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Politiehonden pakken inbrekers
Zoetermeer - De politie hield woensdagochtend 20 juni om 02.00 uur twee jongens (17 en 19) afkomstig uit Den Haag aan. De politie betrapte het tweetal toen zij inbraken in een woning aan de Van Goghstraat. Alerte getuigen meldden dat zij de verdachten aan de achterzijde van een woning over een tuinhekje hadden zien klimmen. Toen de agenten ter plaatse kwamen constateerden zij dat de verdachten al waren gevlogen. De omgeving werd afgezocht waarbij ook politiehonden werden ingezet. In een sloot nabij de woning trof een politiehond één van de jongens aan. Hij werd daarbij in zijn onderarm gebeten en kon uit de sloot worden gehaald door agenten. De tweede verdachte had zich ergens in de bosjes verstopt. Ook hij werd door een politiehond achterhaald. Beide verdachten zitten vast voor nader verhoor.