Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Veel muziek op Waterloofestival

Michel de Visser, portefeuillehouder Kunst en Cultuur opende zaterdag het Waterloofestival in de Waterloostraat in Kralingen.

Het festival werd voor de vijfde keer georganiseerd door de bewoners van een studentenhuis in deze straat, die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot festivalterrein. De studenten kregen bij dit eerste lustrum hulp van het wijktheater De Tamboer en Young Stage van de stichting Kunst voor Rotterdammers. De trekker op het festival was de saxofonist Hans Dulfer.

Slag bij Waterloo herdenken

De studenten willen met dit festival jaarlijks op een ludieke manier de slag bij Waterloo herdenken. De Waterloostraat werd in 1865 aangelegd. In dat jaar werd gevierd dat Napoleon 50 jaar eerder de Slag bij Waterloo verloor. De aannemer die de woningen in de Waterloostraat bouwde gaf de straat deze naam. De toenmalige huizen in de Waterloostraat werden merendeels bewoond door arbeiders die in dienst waren van de bewoners van de erachter gelegen buitenverblijven in Kralingen. Enkele jaren geleden werd gestart met het opknappen van de Waterloostraat en werden de woningen in de oude stijl gerenoveerd.