Stichting Blik op Werk

* Agenda

Nieuws

* 29.06.2007 Uitreikingen Blik op Werk Borea Keurmerk * 22.06.2007 Brief Blik op Werk aan de Tweede Kamer * 20.06.2007 Hanneke Ariëns (USG Restart) is Consulent van het Jaar 2007

Hanneke Ariëns (USG Restart) is Consulent van het Jaar 2007

Hanneke Ariëns van USG Restart is gekozen tot Consulent van het Jaar 2007. Zij kreeg de prijs uit handen van Karin Kamps, de winnaar van vorig jaar. De jury, onder leiding van Jan van Zijl (voorzitter Blik op Werk) roemde de creativiteit, vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen, die Hanneke in haar werk laat zien. `Een parel zoals je die zelden tegenkomt', luidde een kwalificatie, `die weet te bereiken dat de juiste cliënt op de juiste vacature wordt geplaatst'.

In haar werk bij USG Restart, een full-service HRM-dienstverlener, houdt Hanneke Ariëns zich vooral bezig met cliënten die op grote afstand van de arbeidsmarkt staan. Zo behoren ex-gedetineerden, ex-verslaafden en woonwagenbewoners tot haar klantenkring. Desondanks realiseerde zij een uitzonderlijk goed resultaat: 77 procent van haar klanten heeft werk gevonden.
Het viel de jury op dat Hanneke Ariëns een goede balans weet te vinden tussen de belangen en verwachtingen van de opdrachtgever (kandidaten zo snel mogelijk uit de uitkering) en die van de cliënt (de juiste baan vinden). Sterk punt vooral is dat zij veel belangstelling voor de cliënt en zijn verhaal heeft. Maar aandacht voor de persoon en de omgevingsfactoren gaan hand in hand met duidelijkheid en in positieve zin confronterend en direct optreden. Haar collega's noemen Hanneke dan ook `het visitekaartje' van de organisatie.

Met de verkiezing van de Consulent van het Jaar willen de initiatiefnemers Stichting Blik op Werk en Maandblad Reïntegratie de consulent in het zonnetje zetten. Te vaak gaat het bij re-integratie immers alleen om `trajecten', `plaatsingscijfers' of `rendement'. Vergeten wordt dan dat re-integratie ook echt mensenwerk is. De persoonlijke aanpak van de consulent speelt een cruciale rol in de weg naar werk voor hen die door wat voor een oorzaak dan ook geen werk hebben.

De verkiezing is gericht op consulenten van re-integratiebedrijven, arbodienstverleners, interventiebedrijven of loopbaanadviesbedrijven, die in opdracht werken van verzekeraars, werkgevers, gemeenten of UWV. Collega's, leidinggevenden, opdrachtgevers en cliënten van consulenten konden kandidaten aanmelden voor de verkiezing. In totaal zijn dit jaar 143 consulenten gekandideerd.

In de onafhankelijke stichting Blik op Werk werken vragers, aanbieders en cliënten op de markten voor arbo-, interventie- en re-integratiedienstverlening en inburgerings¬cursussen intensief met elkaar samen. Blik op Werk wil de vragers op deze markt meer inzicht geven in de kwaliteit van de aangeboden diensten. Samenwerkende organisaties in Blik op Werk zijn: werkgevers- en werknemersorganisaties, VNG, UWV, de Lande¬lijke Cliëntenraad, de brancheorganisatie voor werk, loopbaan en vitaliteit (Boaborea), de MBO-raad en de Federatie van Opleidings- en Trainingsinstituten Nederland (FOTIN).
Jan van Zijl, voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), is onafhankelijk voorzitter van de stichting. Het RWI-secretariaat voert de werk¬zaam¬heden van Blik op Werk uit.

Voor de redactie,