Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 20-06-2007

Politie houdt bestuurder en bijrijder aan

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 29-jarige automobilist uit Emmer Compascum en een 25-jarige bijrijder uit Schoonebeek aangehouden. Surveillerende agenten reden op de rotonde van de Weerdingestraat en begeleiden een toerist naar een parkeerplaatst. Op de rotonde kwam vanuit de richting Weerdinge een personenauto vol gas de rotonde oprijden. Bij de verkeerslichten sloeg deze linksaf de Hondsrugweg op in de richting van de Rietlanden. Agenten zagen vervolgens dat de auto bij een kruising door rood licht reed. Nadat het kenteken was nagetrokken bleek het kenteken geschorst te zijn. De auto slingerde over de weg en raakte meerdere malen bijna de trottoirbanden. Daarop kreeg de auto een stopteken. Daarop verhoogde de bestuurder zijn snelheid tot boven de 140 kilometer per uur en weigerde te stoppen. In een bocht ter hoogte van een spoorviaduct verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam in de middenberm tegen een lichtmast tot stilstand. De bestuurder en de bijrijder zijn aangehouden. (07-151550)

Politie houdt gezochte man aan

ASSEN Dinsdagmorgen heeft de politie een 43-jarige Assenaar aangehouden. De man moet nog een straf uit zitten van 102 dagen hechtenis. De veroordeelde man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. (07-151298)

Automobilist botst tegen vluchtheuvel

ASSEN Een 72-jarige automobilist uit genoemde woonplaats is dinsdagavond tegen een vluchtheuvel aan gebotst. De Assenaar reed in zijn personenauto, samen met zijn herdershond over de Witterhoofdweg. Hij wilde zijn zonneklep aan de kant doen en verloor daarbij de controle over zijn auto. Hij botste vervolgens tegen een vluchtheuvel. Zijn linkervoorband raakte hierdoor lek, de airbag van de bestuurderszijde ging uit en er was een oliespoor ontstaan over de weg. Toevallig reed de brandweer over de Witterhoofdweg en zij hebben de man als eerste geholpen. De auto van de man is vervolgens afgesleept en hij is met zijn hond thuis gebracht. (07-151503)

Politie controleert op gedragsregels

MEPPEL De politie heeft dinsdagavond in en rond de Marktstraat gecontroleerd op de gedragsregels in het verkeer. Tijdens deze controle hebben agenten diverse bekeuringen uitgeschreven. Zo kregen twee automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een persoon kreeg een bekeuring voor het niet handsfree telefoneren en een automobilist kreeg een bon wegens het negeren van een inhaalverbod. (07-151520)

EMMEN Dinsdagavond heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Hondsrugweg. Vier automobilisten kregen een bekeuring wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van de lasergun. Twee automobilisten reden 80, één reed 69 en de vierde reed 70 kilometer per uur. (07-151531)

Automobilist rijdt door na aanrijding

NIJEVEEN Dinsdagavond kreeg de politie een melding binnen dat een automobilist tegen een geparkeerde auto op de Rembrandtstraat zou zijn gereden en hierna zonder te stoppen was doorgereden. Agenten konden het kenteken achterhalen door oplettendheid van een getuige. Een 80-jarige man uit De Nijeveen verklaarde in paniek te zijn geraakt en daardoor zou zijn doorgereden. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien. (07-151492)

Ongeval op N371

HAVELTE Dinsdagmiddag wilde een 41-jarige automobilist uit Da Kootstertille de N371 oversteken en botste daarbij op een 65-jarige automobilist uit Diever. Kort voor het oversteken van de man uit Da Kootstertille was er een betonmixervrachtauto linksaf richting Havelte gereden. Hierdoor werd mogelijk het zicht belemmerd en heeft de 41-jarige man de automobilist uit Diever over het hoofd gezien. Deze probeerde de overstekende auto nog te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat hij tegen de rechterzijde botste. Nadat beide personen waren uitgestapt en elkaar de hand hadden gegeven, werd de 41-jarige man niet goed. Hij is per ambulance met klachten over hoofd, nek en longen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-151398)

Politie houdt verdachten handel harddrugs aan

BEILEN Dinsdagavond zijn een 42-jarige man en een 46-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Een burger had de mannen gezien in de Linthorst Homanweg, waarbij het leek alsof ze aan het handelen waren. Hij had het kentekennummer genoteerd. Naar aanleiding hiervan heeft politie Drenthe de mannen aangehouden. Zij hadden10 ampullen methadon bij zich. Na verhoor is de 46-jarige man weer vrijgelaten. De 42-jarige man wordt vastgehouden voor nader verhoor. (07-151365)

Politie houdt man aan voor bedreigingen en vernieling

ASSEN Dinsdagavond is in de Groningerstraat een 44-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van bedreigingen en vernieling. Hij zou zijn buren hebben bedreigd en was op het balkon van een van zn buren zijn geklommen, waar hij spullen naar beneden gooide. (07-151547)

Politie houdt verdachten winkeldiefstal aan

MEPPEL Dinsdagavond zijn aan de Hoofdstraat een 17-jarig meisje uit Hoogezand en een 17-jarige jongen uit Zuidbroek aangehouden op verdenking van diefstal. De twee waren winkelpersoneel opgevallen doordat ze zich verdacht gedroegen. De politie heeft de personen aangesproken en gevraagd zich te legitimeren. Daarbij bleek dat zij diverse nieuwe kledingstukken bij zich hadden die zij van huis zouden hebben meegenomen. Bij navraag in een winkel in de Hoofdstraat, waar de betreffende merkkleding wordt verkocht, bleek de kleding daar gestolen te zijn. Het stel is hierop aangehouden. (07-151484)