Provincie Limburg

Persberichten

300.000,- euro voor park Hof van Onthaasting
Provincie ondersteunt concept Parc Hoogveld

Gedeputeerde Staten verlenen Orbis medisch en zorgconcern een subsidie van 300.000,- ter ondersteuning van het park Hof van Onthaasting binnen het project Parc Hoogveld. Parc Hoogveld Hof van Onthaasting is een nieuw geïntegreerd concept voor wonen, recreëren, dienstverlening, welzijn, cure en care dat Orbis dit jaar realiseert in de Sittardse wijk Hoogveld. Het project draagt in algemene zin bij aan de ontwikkeling van concepten op het gebied van de vernieuwing van de woonomgeving in Limburg.

Gedeputeerde Staten ondersteunen Parc Hoogveld Hof van Onthaasting met een eenmalige subsidie, omdat het aansluit bij de diverse programmas zoals verwoord in het huidige coalitieakkoord. GS zijn van mening dat het project een bijdrage levert aan het woongenot, de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving. Gedeputeerde Noël Lebens (Investeren in Steden en Dorpen): Met name het groengebied de Hof van Onthaasting heeft in onze ogen toegevoegde waarde voor de omwonenden. Het biedt ruimte voor ontmoeting tussen jong en oud. Dat vind ik belangrijk, want deze informele contacten vergroten de leefbaarheid van de wijk. Verder beoogt het de vitaliteit en levendigheid in de wijk Hoogveld te bevorderen. Daarmee sluit het project aan bij het thema Investeren in Steden en Dorpen.
Maar ook de themas Innoveren in Limburg en Investeren in Mensen zijn vertegenwoordigd in het woonzorgconcept. Het heeft immers een hoog innovatief karakter, waarbij de belangen van de bewoners voorop staan.

Met de ontwikkeling van Parc Hoogveld Hof van Onthaasting is in mei 2007 gestart. De opening staat gepland voor september 2008.

20-6-2007 10:43