Bestuurswisseling Singer Laren

20.06.2007 / 12:49 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: St.singer memorial foundiation

St.singer memorial foundiation

Laren, 20 juni 2007

Per 1 juli 2007 wijzigt de samenstelling van de Commissie van Beheer van de Stichting Singer Memorial Foundation.

Jan Kalff vertrekt als voorzitter wegens het bereiken van de statutaire leeftijdsgrens voor bestuurders van Stichting Singer Memorial Foundation. Jan Posch zou om dezelfde reden terugtreden. Geheel onverwacht is hij ons op 18 mei jl. ontvallen. Ook vice-voorzitter Willem van der Schoot treedt terug. Als mede-auteur van de code 'Cultural Governance' is hij van mening dat hij ook zelf aan een maximale bestuurstermijn moet worden gehouden. Peter Broers, uit hoofde van zijn voorzitterschap van de Stichting Vrienden van het Singer Museum lid van de Commissie van Beheer, legt beide functies neer in verband met vertrek naar het buitenland.

Singer Laren is de scheidende bestuursleden zeer veel dank verschuldigd voor hun inspanning en tijd die zij zo ruimhartig ter beschikking hebben gesteld. De afgelopen 50 jaar heeft de Stichting Singer Memorial Foundation altijd tot doel gehad de nalatenschap van het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer te behouden en de rol van Singer Laren als belangrijk cultureel centrum te waarborgen. Zonder de inzet en kwaliteiten van goede bestuurders komt de continuïteit van Singer Laren in gevaar en het is mede dankzij de vertrekkende bestuursleden dat Singer Laren in 2006 haar 50-jarig jubileum zo succesvol heeft kunnen vieren.

Als nieuwe voorzitter van de Commissie van Beheer treedt Dolf van den Brink aan. Hij heeft zijn sporen in het bedrijfsleven ruimschoots verdiend en is thans, naast bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, actief als commissaris en in verschillende bestuursfuncties in de culturele sector. Ivo Manders neemt als lid zitting in het de Commissie van Beheer. De heer Manders is van huis uit advocaat en thans lid van de Raad van Bestuur van Kroymans Corporation, een van de hoofdsponsors van Singer Laren. Mevrouw Lizzy Cantrijn heeft inmiddels het voorzitterschap van de Stichting Vrienden van het Singer Museum op zich genomen en zal in die capaciteit zitting nemen in de Commissie van Beheer. Edwin de Vries is werkzaam als schrijver, regisseur en acteur bij toneel, film en televisie. Daarnaast is hij intendant van het Nederlands Fonds voor de Film. Als voorzitter van de programmacommissie van Singer Laren zal hij tevens zitting nemen in de Commissie van Beheer.

Jan Kalff zal tijdens de heropening van de Beeldentuin op 20 juni as. om 17.00 uur de voorzittershamer overdragen aan Dolf van Brink.

Stichting Singer Memorial Foundation
Commissie van Beheer (samenstelling per 1 juli 2007)

dhr prof. dr R.G.C. van den Brink, voorzitter
dhr drs R.W.J.M. Bonnier
mw E.Th.M. Cantrijn
dhr mr I.H.H.J.M. Manders
dhr mr C.N. van der Spek
mw drs A.A.E. Vels Heijn
dhr E. de Vries


---