Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 19-06-2007

Nummer: 24

Op vrijdag 15 juni 2007 en dinsdag 19 juni 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Planinitiatief voor herstructurering sportparken AM Wonen Het college heeft besloten geen gebruik te maken van het door AM Wonen ingediende initiatiefplan voor de herinrichting van de Capelse.

Besteding middelen uit de eerste begrotingswijziging 2007 taakvelden Beheer Het college heeft de inzet van de eenmalig beschikbaar gestelde middelen uit de eerste begrotingswijziging 2007 voor de taakvelden van Beheer vastgesteld. Deze middelen worden ingezet voor de vervanging en verjonging van groenvoorzieningen en het inhalen van achterstallig onderhoud aan de openbare straatverlichting. Ook heeft het college een verdeling van de extra structurele middelen uit het Gemeentefonds vanwege de zogeheten slappe bodem over de diverse taakvelden van Beheer en de besteding van de structurele middelen ten behoeve van land- en buurtmarks en baggeren van de ŽeigenŽ niet overgedragen watergangen vastgesteld.

Straatnaamgeving woontorens nabij Wormerhoek
Het college heeft besloten de straat waar binnenkort twee woontorens worden gebouwd (nabij de Wormerhoek) de naam Wijde Wormer toe te kennen. De al gebruikte namen in de Hoekenbuurt refereren aan de diverse droogmakerijen rond het midden van 1700 in Noord/Holland en die keuze wordt op deze wijze voortgezet. Het gebruik van de naam Wormerhoek voor de nieuwe woontorens was geen optie, omdat die zou leiden tot het hernummeren van de panden op het terrein Wormerhoek, hetgeen niet mogelijk is.

Bouwplan Bavo Europoort
Het college heeft ingestemd met het starten van een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 lid 2 van de Wet Ruimtelijke Ordening voor de bouw van een nieuw centrum voor orthopsychiatrie voor de Bavo Europoort. Gelegen aan de Poortmolen 121, gedeeltelijk op het huidige parkeerterrein. Tevens stemt het college ermee in dat de periode van ter-inzage-legging gedurende 2,5 week van de in totaal 6 weken durende procedure tijdens de zomervakantie plaatsvindt.

Reclamemast J.A.A. de Blok Holding B.V.
Het college heeft besloten de overeenkomst met J.A.A. de Blok te verlengen (met enige aanpassingen) tot 31 december 2009. De overeenkomst betreft het recht van opstal voor een perceel grond in de middenberm van de Capelseweg nabij rijksweg A20. De locatie wordt gebruikt voor exploitatie van een reclamemast.

Vaststelling criteria gebruik Capelse binnensportaccommodaties Het college heeft criteria vastgesteld voor het gebruik van Capelse sportaccommodaties. Eerder werden voor de jaarlijkse verdeling van deze accommodaties informele criteria gebruikt. Door het tekort aan binnensportaccommodaties ontstond de noodzaak de criteria te formaliseren.

Verkoop grond nabij Socratestuin
Het college heeft besloten grond te verkopen. Het gaat om een perceelsgedeelte grond van 59m2 nabij Socratestuin 9.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer
Het college heeft kennisgenomen van het verslag van de vergadering van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer van 15 april 2007. De commissie adviseerde onder meer over parkeren bij sportpark Couwenhoek, kruispunt Vlinderbaan - Hermitage, verkeersveiligheid oversteek Fascinatio naar Capelse Brug (en vice versa) en Algeraweg binnen de bebouwde kom. Het college besloot overeenkomstig het advies van deze adviescommissie.

Verlenen mandaat aan gemeentesecretaris
Het college heeft besloten de gemeentesecretaris mandaat te verlenen voor het aanvragen van subsidies voor het uitvoeren van activiteiten in het kader van het gemeentelijk beleid.

Afwijzing spoedaanvraag Comenius College
Het college heeft besloten om de spoedaanvraag van het Comenius College af te wijzen. Hierin vraagt de school om een vergoeding van de kosten voor het herstel van constructiefouten aan platte daken van de locaties Lijsterbes 2 en 18 van het Comenius College. De aanvraag is afgewezen omdat de aanvraag niet valt onder het criterium ŽspoedeisendŽ in de zin van artikel 19 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. De aanvraag moet ook op inhoudelijke gronden worden geweigerd omdat het geen voorziening betreft in de zin van artikel 2 van voornoemde verordening

Afwijzing spoedaanvraag Stichting OPOCK
Het college heeft besloten om de spoedaanvraag van de Stichting OPOCK af te wijzen. Hierin vraagt de stichting om de levering, plaatsing en aansluiting van airconditioningapparatuur in de noodlokalen aan de Fascinatioboulevard 784. De aanvraag is afgewezen omdat de aanvraag niet valt onder het criterium ŽspoedeisendŽ in de zin van artikel 19 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs.

Bezwaarschrift tegen vrijstelling bestemmingsplan woningen Rozenburchtgebied ongegrond Het college heeft besloten het bezwaarschrift tegen de vrijstelling van het bestemmingsplan Rozenburchtgebied ongegrond te verklaren. In maart heeft het college vrijstelling gegeven van het bestemmingsplan (ex artikel 19 lid 2 WRO) en vergunning gegeven voor de bouw van 120 woningen in dit gebied. Hiertegen is door zeven mensen bezwaar gemaakt. Deze bezwaarden zijn gehoord door de commissie bezwaarschriften. Deze commissie adviseerde het college het bezwaarschrift ongegrond te verklaren.


---