Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 juni 2007

Man raakt ernstig gewond bij inslaan ruit

Hengelo

Een 20-jarige Hengeloer liep woensdagmorgen 20 juni ernstige verwondingen op toen hij een ruit vernielde van een winkel aan de Breemarsweg in Hengelo.

Woensdagmorgen de 20e werd om ongeveer 01.15 uur gemeld dat er van een winkel aan de Breemarsweg in Hengelo een ruit was vernield. Bij de melding werd al gemeld dat de man die de ruit had vernield een behoorlijke slagaderlijke bloeding had opgelopen.Ter plaatse troffen de politiemensen de man, een 20-jarieg Hengeloer aan, met naast zich een buurtbewoonster die de slagaderlijke bloeding trachtte te stelpen met behulp van een schoenveter. Dit kon zij volhouden tot de ambulance kwam en het ambulancepersoneel de verzorging van de wond over kon nemen. De 20-jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen.

In het ziekenhuis zal hij in de loop van woensdag de 20e juni worden geopereerd. Er was gebleken dat er meerdere pezen en zenuwen waren doorgesneden.

Waarom de 20-jarige de ruit had vernield is nog niet duidelijk, dit zal uit het vervolg onderzoek moeten blijken. (07-080704)

Automobilist slaat scooterbestuurder

Hengelo

Een nog onbekende automobilist sloeg dinsdagmiddag 19 juni een 18-jarige scooterbestuurder uit Enschede omdat hij het niet eens was met het rijgedrag van de 18-jarige.

De 18-jarige scooterbestuurder uit Enschede stond dinsdagmiddag 19 juni om ongeveer 16.20 uur op de Geerdinksweg in Hengelo te wachten voor het rode verkeerslicht om bij groen rechtsaf de Oelerweg in te slaan. Voor hem stond een personenauto die bij groen optrok en de Oelerweg in reed. De 18-jarige deed dit ook en zag dat de automobilist plotseling stopte, uitstapte en tegen hem begon te schreeuwen waarom hij zo dicht achter de auto reed. Hierbij sloeg de automobilist een aantal keren op het gehelmde hoofd van de scooterbestuurder. Na het slaan stapte de automobilist weer in en reed verder waarop de 18-jarige de politie waarschuwde. Hij heeft aangifte gedaan.

Op dit moment is de identiteit van de automobilist nog niet bekend maar een onderzoek wordt ingesteld. Wellicht zijn er getuigen die e.e.a. hebben gezien of die weten wie de automobilist is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-080502)

Bromfietser probeert te ontkomen en rijdt voetgangster aan

Enschede

Een 16-jarige Enschede bromfietsbestuurder trachtte dinsdagmiddag 19 juni aan een politiecontrole te ontkomen. Tijdens de achtervolging reed hij daarbij een voetgangster, die over het trottoir wandelde, aan.

Een motoragent zag dinsdagmiddag 19 juni om ongeveer 12.40 uur op Het Bijvank in Enschede een bromfietsbestuurder rijden die geen hem droeg. Hiervoor wilde hij hem aanspreken en controleren. De bromfietsbestuurder trachtte echter de controle te ontlopen door er vandoor te gaan. Hierbij reed hij, al rijdend over het trottoir van de Ypelobrink, een 58-jarige Enschedese omver reed die daar liep met haar hondje. De bromfietsbestuurder reed door maar ging uiteindelijk op de Bentelobrink op het natte gras onderuit en kon worden ingerekend. Hier bleek het te gaan om een 16-jarige Enschedeer die naar het bureau werd afgevoerd. De 58-jarige mevrouw, die door hem was aangereden, heeft zich voor een aantal lichtere verwondingen onder behandeling van haar huisarts moeten stellen.

De 16-jarige is na overleg met justitie afgehoord terzake poging tot zware mishandeling waarna hij onder ouderlijk gezag is gesteld. De bromfiets is in beslag genomen. (07-080312)

Eigenaar auto betrapt dief

Enschede

Een 30-jarige Enschedeer werd woensdagmorgen 20 juni op heterdaad, door de eigenaar van een auto, betrapt bij een poging de auto te stelen.

De 63-jarige eigenaar van de auto, die geparkeerd stond achter een flatwoning aan de Oostveenweg in Enschede, hoorde woensdagmorgen de 20e juni om ongeveer 00.05 uur vreemde geluiden. Hiervan was hij wakker was geworden en keek naar buiten en zag een vreemde man in zijn auto zien zitten. Buiten hield hij deze man vast tot de reeds gewaarschuwde politiemensen ter plaatse kwamen. Het bleek te gaan om een 30-jarige Enschedeer die bezig was geweest om de bedrading van de auto door te verbinden om zodoende de auto waarschijnlijk mee te nemen. De 30-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor de rest van de nacht is opgesloten. (07-080685)

Vier winkeldieven aangehouden

Enschede

Vier winkeldieven uit Emmen zijn dinsdagmiddag 19 juni op heterdaad betrapt bij een grootwinkelbedrijf in Enschede bij het wegnemen van goederen.

De vier, twee mannen van 20 en 40 jaar en twee vrouwen van 26 en 36 jaar, en alle vier afkomstig uit Emmen, zijn dinsdagmiddag 19 juni om ongeveer 15.00 uur aangehouden i.v.m. door hen gepleegde winkeldiefstallen. Geconstateerd was dat de vier goederen hadden weggenomen zonder die af te rekenen bij een grootwinkelbedrijf aan het Van Heekplein in Enschede. Naast de goederen die ze bij dit bedrijf hadden weggenomen hadden ze ook nog spullen in hun bezit die mogelijk al elders waren ontvreemd.

In verband met het verdere onderzoek zijn alle vier in de loop van dinsdagavond in verzekering gesteld. (07-080449)

Bromfietser met drank op rijdt tegen geparkeerde auto

Almelo

Een 26-jarige Almeloer reed woensdagmorgen 20 juni op een geleende bromfiets tegen een geparkeerde auto. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken.

Woensdagmorgen werd even na middernacht gemeld dat een bromfietser op de Nieuwstraat in Almelo tegen een geparkeerde auto was gereden van een 18-jarige bewoner van die straat. Ter plaatse bleek het te gaan om een 26-jarige Almeloer die de bromfiets had geleend van een 18-jarige plaatsgenoot. Tevens werd geconstateerd dat de 26-jarige te veel aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1.22 promille uitwees.

Aan het bureau bleek tevens dat de 26-jarige niet in het bezit is van een bromfietscertificaat en dat bromfiets ook niet is verzekerd. Tegen de 26-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. Daarnaast wordt er proces-verbaal opgemaakt tegen de 18-jarige eigenaar van de bromfiets omdat deze niet is verzekerd. (07-080687)

Fietsertje rijdt door rood en komt in aanrijding met automobilist

Holten

Een 9-jarige jongen uit Holten reed dinsdagmiddag 19 juni door een rood verkeerslicht en kwam toen in aanrijding met een 73-jarige plaatsgenoot die met zijn auto voorrang had.

De 9-jarige reed vanaf de Kolweg in Rijssen dinsdagmiddag de 19e juni om ongeveer 12.55 uur door rood op de kruising met de Dorpsstraat / Oranjestraat in Holten. Een 73-jarige automobilist, ook uit Holten had groen en reed de kruising op en zag daarbij de jongen te laat. Deze laatste vloog over de auto heen en werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. (07-0800327)

Zakelijk geschil leidt tot bedreiging

Almelo

Een 58-jarige Almeloer bedreigde dinsdagmiddag 19 juni een 40-jarige plaatsgenoot met een schop. Een reeds lang lopend zakelijk conflict tussen de twee is vermoedelijk de aanleiding.

Dinsdagmiddag 19 juni werd om ongeveer 13.50 uur bij de politie gemeld dat er aan de George Breitnerstraat in Almelo een man met een schop was bedreigd door een andere man. Bleek ter plaatse dat de twee al een langlopend conflict met elkaar hebben en dat dit na een woordenwisseling was geëindigd met het bedreigen van de 40-jarige door de 58-jarige met een schop, waarbij hij hem dreigde te slaan. De 40-jarige wenste aangifte van deze bedreiging te doen waarop de 58-jarige werd aangehouden.

Aan het bureau is hij afgehoord en met een transactie van 330 euro, opgelegd door justitie, kon hij het bureau naderhand weer verlaten. (07-080365)

Vrachtauto's negeren inhaalverbod

Bornerbroek

In ruim een uur tijd zijn woensdagmorgen 20 juni een twaalftal vrachtwagenchauffeurs bekeurd omdat ze een inhaalverbod negeerden.

Woensdagmorgen 20 juni werd tussen 07.45 uur en 09.00 uur met behulp van een helikopter gecontroleerd op de A1 ter hoogte van Bornerbroek. Vanuit de heli werd e.e.a. doorgegeven waarna de vrachtwagens door een motorrijder aan de kant werden gezet en bekeurd. Twaalf chauffeurs gingen de fout in. Vijf van hen, allemaal buitenlandse chauffeurs, hebben direct een boete opgelegd gekregen van justitie van 130 euro die door hen is voldaan. De andere zeven krijgen de acceptgiro thuis gestuurd.

Opnieuw is gebleken dat de inzet van de helikopter bij dergelijk controles heel effectvol is. Dergelijke controles zullen dan ook doorgaan. (07-080799)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --