Gemeente Rotterdam

Nr. 117
20 juni 2007

Start vijfde Lokale Team Huiselijk Geweld in Rotterdam

In deelgemeente Delfshaven start woensdag 20 juni een nieuw Lokaal Team Huiselijk Geweld. Dit is het vijfde team dat in een Rotterdamse deelgemeente huiselijk geweld gaat aanpakken. Een Lokaal Team Huiselijk Geweld is gericht op het zo vroeg mogelijk signaleren en bestrijden van huiselijk geweld. Daarnaast zorgt het team voor hulpverlening aan het hele gezin.

Binnen een Lokaal Team Huiselijk Geweld werken het Algemeen Maatschappelijk Werk, Arosa, CVD, Politie Rotterdam-Rijnmond, Bureau Jeugdzorg, Centrum voor Jeugd en Gezin, Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en de GGD Rotterdam-Rijnmond samen. Het team krijgt meldingen binnen via het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (telefoonnummer 010-44 38 444), van de deelnemende organisaties en van beroepskrachten en vrijwilligers die werken in bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg, het opbouwwerk en jongerenwerk.

De werkwijze van de Lokale Teams Huiselijk Geweld is tussen 1 april 2006 - 1 april 2007 ontwikkeld in pilots in de deelgemeenten Feijenoord en IJsselmonde. Sinds april zijn in de deelgemeenten Prins Alexander en Charlois teams van start gegaan. In de loop van het jaar zullen ook in Noord, Centrum, Hillegersberg/Schiebroek, Hoogvliet en Pernis Lokale Teams voor Huiselijk Geweld worden opgericht.

De Rotterdamse aanpak Huiselijk Geweld maakt deel uit van activerende zorg, één van de ambities van het Rotterdamse college om het sociale klimaat in de stad te verbeteren. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor taal, opleiding, werk, armoedebestrijding en sociale binding.

noot voor de redactie/