Inspectie Verkeer en Waterstaat


20 juni 2007: Gesprek tussen visserijsector en inspectie over modernisering toezicht

De Inspectie Verkeer en Waterstaat en verschillende belanghebbenden van de visserij op zee, waaronder vissersbonden, klassenbureaus, werven en het zeevisonderwijs, waren zaterdag 16 juni bij elkaar voor een bijeenkomst over de wijze waarop de inspectie invulling geeft aan het toezicht op de visserijsector.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat vindt praktijkinput van wezenlijk belang voor het effectief organiseren van het toezicht op bijvoorbeeld de veiligheid en arbeidsomstandigheden aan boord en het voorkomen van milieuverontreiniging. Tijdens de ontmoeting in de Jaarbeurs in Utrecht kregen de branchepartijen uitgebreid de gelegenheid in discussie te gaan met vertegenwoordigers van de inspectie.

De sector oordeelde over het algemeen positief over de toegankelijkheid van de inspectie, de aanwezige kennis en de bereidheid tot overleg. Uit de vele discussies kwam wel nog de aanbeveling dat de inspectie in haar toezicht maatwerk zou kunnen leveren aan de verschillende soorten visserij. Ook vonden de aanwezigen dat notoire overtreders best wat harder zouden kunnen worden aangepakt.

20-6-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement