Ingezonden persbericht


Avocent introduceert matrixswitchsysteem voor maximale bedrijfscontinuïteit

Automatische failover resulteert in verbeterde bedrijfsactiviteiten

Nieuw Vennep, 20 juni 2007 - Avocent® Corporation (Nasdaq: AVCT), leverancier van beheeroplossingen voor ICT en datacenters, introduceert de AMX, het eerste duale, analoge KVM-matrixswitchsysteem. Dit systeem biedt maximale redundantie en automatische failover, waardoor gebruikers continu verbonden blijven met bedrijfskritische IT-systemen voor datacenters en testlaboratoria. Met deze verbetering, die voor bestaande gebruikers van AMX-switchsystemen kosteloos in gebruik te nemen is, verbetert de bedrijfscontinuïteit. Bedrijven kunnen ervan op aan dat ze toegang hebben tot IT-assets, zelfs als een matrixswitch buiten gebruik is.

In een organisatie met drie gebruikers, twee switches en één server zijn de drie gebruikers verbonden met beide switches om de server te benaderen. Als één switch uitvalt, wordt met de AMX van Avocent automatisch verbinding gelegd via de andere switch (failover). De verbindingen bieden gelijktijdige real-time gebruikerstoegang op afstand naar een brede reeks van serverplatforms en apparaten. De apparatuur is opgeslagen in een aparte ruimte, waardoor de gebruiker geen last heeft van het geluid en het systeem in een gekoelde, veilige omgeving is te plaatsen.

"Andere matrixswitchsystemen vereisen de inzet van meer hardware. Dit leidt tot hogere kosten en risico's op uitval", zegt Mark Nicolas, KVM productmanager bij Avocent. "Het Avocent-systeem biedt een directe verbinding tussen de gebruiker en diverse switches. De up time en productiviteit gaan omhoog en de eindgebruiker heeft altijd toegang tot een server, zelfs als een switch uitvalt. Met de AMX komt Avocent ook tegemoet aan de veranderende rol van IT-managers. Die moeten steeds meer een bijdrage leveren aan het verbeteren van bedrijfsprocessen. Een switchsysteem dat maximale connectiviteit biedt, helpt ze daarbij. Bedrijven profiteren door de toegenomen medewerkersproductiviteit bovendien van een snelle ROI met de AMX."

Avocent heeft de AMX verder voorzien van krachtige video-ondersteuning voor breedbeeldresoluties tot 1920 x 1200 pixels. Daarmee is dit systeem bij uitstek geschikt voor multimediatoepassingen. De verbinding van het AMX KVM-switchsysteem wordt gelegd met een UTP-bekabeling tussen gebruiker en server. Die is via een on-screen grafische interface of een geavanceerde, Java-gebaseerde tool te beheren. Het systeem ondersteunt non-blocking configuraties waardoor gebruikers toegang hebben tot servers, ongeacht hoe andere gebruikers daarmee zijn verbonden. Ze kunnen een server benaderen via een gedeelde of privémodus, waardoor het ook mogelijk is samen te werken aan een specifiek project.

Over Avocent Corporation
Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software. De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.