FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: ultimatum voor Royal Talens

Producent van kunstschildermaterialen Royal Talens in Apeldoorn heeft een ultimatum ontvangen van FNV Bondgenoten. Aanleiding hiervoor is het stuk lopen van de cao-onderhandelingen. Vakbond en werkgever kunnen het niet eens worden over wanneer de werknemers de structurele loonsverhogingen ontvangen. Royal Talens heeft tot woensdag 27 juni 18.00 uur de tijd om in te gaan op de eisen van de vakbond.

Jacob Plat, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het leek er in eerste instantie op dat we het eens zouden worden over de nieuwe cao. Maar Talens blijft halstarrig vasthouden aan een loonsverhoging van 2% in 2007 en 1% in 2008. Met een looptijd van één jaar vinden wij het niet meer dan logisch dat weknemers dit jaar nog 3% loonsverhoging krijgen."

Begin juni hebben vakbond en werkgever nog een gesprek gevoerd om nader tot elkaar te komen. "Alleen toen bleek dat Talens alle gemaakte afspraken van tafel wilde vegen en met een schone lei wilde beginnen als wij niet aan hun uiterste loonbod gehoor zouden geven", aldus Plat. "Dat is voor ons geen optie, we zijn immers al vanaf maart in gesprek over een nieuwe cao. De eisen die we stellen veranderen heus niet als we zogenaamd opnieuw starten."

Als Royal Talens niet ingaat op het ultimatum van de vakbond volgen er acties. Bij Royal Talens werken circa 200 mensen.
---